ΑΘΗΝΑ
09:15
|
02.05.2024
Η αεροπορική βάση Al-Asad στο δυτικό Ιράκ, που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού, δέχτηκε επίθεση με πάνω από 20 ρουκέτες.
Αμερικανικά στρατεύματα από την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία περνούν μπροστά από Blackhawks σε μια αεροπορική βάση στην Qayyara, 35 χλμ νότια της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αεροπορική βάση Al-Asad στο δυτικό Ιράκ, που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού, δέχτηκε επίθεση με πάνω από 20 ρουκέτες, αναφέρει το Al Hadath, όπως μεταδίδει το TASS.

Σύμφωνα με την έκθεση, σιιτικές πολιτοφυλακές ευθύνονται για την επίθεση.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την κοντινή περιοχή al-Baghdadi στη δυτική επαρχία Al Anbar. Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σαρώνουν επί του παρόντος την περιοχή απ’ όπου υποτίθεται ότι πυροβολούν.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες για τις ζημιές ή τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν από την επίθεση με ρουκέτα.

Προηγουμένως, οι σιιτικές πολιτοφυλακές προειδοποίησαν τις ΗΠΑ ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των ένοπλων επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ, επειδή «η Ουάσιγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος σκοτώνει αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο Λίβανο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στην Γάζα

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στην Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα