ΑΘΗΝΑ
01:43
|
28.04.2024
Ο Οργανισμός αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας για τις παράνομες προσλήψεις, καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης.
Την Πέμπτη η επόμενη δικάσιμος της υπόθεσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θέμα με τις καταγγελλόμενες παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, επανέρχεται στην επικαιρότητα λίγες ημέρες πριν την επόμενη δικάσιμο για την υπόθεση.

Ο λόγος είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν για στροφή 180 μοιρών της νυν διοίκησης του ΕΟΔΥ, που φέρεται να αποσύρεται από την δήλωση υποστήριξης κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου, που αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου.

Η δίκη αφορά στις πιθανές 22 παράνομες προσλήψεις, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, την περίοδο 2013 – 2014 στο ΚΕΕΛΠΝΟ με κατηγορούμενους τον φερόμενο ως προσωπικό φίλο του κ. Γεωργιάδη, Σταμάτη Πουλή και την σύζυγό του, την τότε οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικατερίνη Πολύζου και τον τότε διευθυντή Θεόδωρο Παπαδημητρίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα τότε στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ αφορούν σε κακουργηματικές πράξεις απιστίας κατ’ εξακολούθηση με την οικονομική ζημιά να εκτιμάται πως αγγίζει τα 250.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης επεσήμανε ότι η αλλαγή στάσης του ΕΟΔΥ χρήζει ποινικής διερεύνησης, ενώ συνδέει την αλλαγή στάσης του ΕΟΔΥ με την εκ νέου παρουσία του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει, επίσης, πως η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τον υπουργό της, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι οι νομικοί σύμβουλοι του ΕΟΔΥ σε εισήγηση τους αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ζημία για τον Οργανισμό.

Να σημειωθεί ότι στις 9 Φεβρουαρίου έχει προσδιοριστεί η διεξαγωγή και της δεύτερης δίκης αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά σε επιπλέον 74 παράνομες προσλήψεις την περίοδο 2011-14 από τις οποίες έχει καταγραφεί ζημία στο ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα