ΑΘΗΝΑ
05:53
|
10.05.2024
Παρά το γεγονός ότι οι πυροσβέστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο, δεν κατάφεραν να σώσουν όλους όσοι ήταν μέσα στο κτίριο που τυλίχτηκε στις φλόγες.
Σβήστηκε μέσα σε σαράντα λεπτά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύνεκρη αποδείχτηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ημέρες πριν τις σχολικές διακοπές της κινέζικης πρωτοχρονιάς, σε κοιτώνα σχολείου στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, με 13 άτομα να χάνουν τη ζωή τους, αναφέρουν τα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο κοιτώνας του σχολείου Yingcai, σύμφωνα με πληροφορίες, τυλίχτηκε στις φλόγες γύρω στις 11 το βράδυ, τοπική ώρα και σβήστηκε μέσα σε σαράντα λεπτά καθώς πυροσβέστες και διασώστες έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Σβήστηκε μέσα σε σαράντα λεπτά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό

Δεκατρείς άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσοι από αυτούς ήταν παιδιά, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε, και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το Xinhua.

Εν τω μεταξύ, οι τοπικές αρχές φέρονται να έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς και πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα άτομο που συνδέεται με το οικοτροφείο έχει συλληφθεί

Οι θανατηφόρες πυρκαγιές είναι σύνηθες φαινόμενο στην Κίνα, όπου τα μέτρα ασφαλείας συχνά παρακάμπτονται ή εφαρμόζονται ανεπαρκώς.

Τον περασμένο Νοέμβριο 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο επιχείρησης στην επαρχία Σανσί, στη βόρεια Κίνα, με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να ζητά βελτίωση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και των μέτρων πρόληψης, ενώ τον Απρίλιο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο άφησε πίσω της 29 νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα