ΑΘΗΝΑ
00:38
|
19.07.2026
Η υπουργός Πολιτισμού της Σλοβακίας ακύρωσε το διάταγμα που ανέστειλε την πολιτιστική συνεργασία με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά τις 24-02-2022.
Τον Μάρτιο του 2022, το Υπουργείο Πολιτισμού της Σλοβακίας απαγόρευσε τις επαφές και τη συνεργασία με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Πολιτισμού της Σλοβακίας Μαρτίνα Σιμκοβίκοβα ακύρωσε το διάταγμα που ανέστειλε την πολιτιστική συνεργασία με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ανέφερε η σλοβακική εφημερίδα Pravda, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Υπάρχουν δεκάδες στρατιωτικές συγκρούσεις στον κόσμο και, κατά τη γνώμη μας, οι καλλιτέχνες και ο πολιτισμός δεν πρέπει να υποφέρουν εξαιτίας τους», είπε η υπουργός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Πάβολ Κόρμπα.

Τον Μάρτιο του 2022, το Υπουργείο Πολιτισμού της Σλοβακίας απαγόρευσε τις επαφές και τη συνεργασία με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η πρώην επικεφαλής της, Ναταλία Μιλάνοβα, εκπρόσωπος ενός από τα φιλελεύθερα κόμματα που έχασαν την εξουσία στη δημοκρατία μετά τις πρόσφατες εκλογές, το δικαιολόγησε με την καταδίκη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Η νυν υπουργός, που εκπροσωπεί το Σλοβακικό Εθνικό Κόμμα, ακύρωσε το διάταγμα του προκατόχου της στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει χάσει την ισχύ του από τις 15 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κιμίκο Γιοσίντα στην Ύδρα ως τις 26/7- Δεν θα την ξεχάσεις

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα