ΑΘΗΝΑ
18:18
|
27.04.2024
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Ντένις Πουσίλιν ανέφερε ότι 20 ακόμα άτομα τραυματίστηκαν.
Φωτογραφία: RIA Novosti
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 25 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς της συνοικίας Κίροφσκι από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ , Ντένις Πουσίλιν.

«Αυτή τη στιγμή, έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες για 25 θανάτους», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και 20 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Αλεξέι Κουλέμζιν, στον προηγούμενο απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης στην αγορά της περιοχής, επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους τους 18, ενώ οι τραυματίες είναι 13.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το RIA Novosti, η περιοχή χτυπήθηκε από τουλάχιστον έξι οβίδες διαμετρήματος 155 mm και τα θύματα ήταν όλοι άμαχοι καθώς πρόκειται για μια συνοικία αμιγούς κατοικίας όπου βρίσκονται αγορές και πολλά καταστήματα.

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν δύο επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι, κάνοντας λόγο για απώλειες της ουκρανικής πλευράς που ανέρχονται στους 310 στρατιώτες.

Οι υπεύθυνοι για την τρομοκρατική επίθεση στο Ντόνετσκ θα τιμωρηθούν – Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Η επίθεση της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ είναι μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ρώσων αμάχων και οι υπεύθυνοι για αυτήν θα τιμωρηθούν αναπόφευκτα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους, πραγματοποίησε άλλη μια βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας», ανέφερε το υπουργείο.

«Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ξεκινήσει έρευνα για αυτό το έγκλημα. Όλοι οι υπεύθυνοι για αυτήν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός μας θα τιμωρηθούν αναπόφευκτα», προειδοποίησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα