ΑΘΗΝΑ
13:08
|
23.06.2024
Υποτονική η κίνηση στην αγορά, λόγω της ακρίβειας πού άδειασε τα πορτοφόλια των καταναλωτών τα Χριστούγεννα, λένε οι έμποροι.
11:00-18:00 το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοικτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 21 Ιανουαρίου,  τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων, σε μια ελπίδα να δοθεί τόνωση στην αγορά που παραμένει υποτονική.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους είναι 11:00 – 18:00, ενώ για τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα από τις 11:00 έως τις 20:00.

Την διστακτικότητα των καταναλωτών που περιγράφουν οι έμποροι σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής μιλώντας με δημοσιογράφους, αποδίδοντας την υποτονική, έως τώρα, εικόνα της εκπτωτικής περιόδου στις επιπτώσεις της ακρίβειας και στο γεγονός ότι οι χειμερινές εκπτώσεις ήρθαν αμέσως μετά τις γιορτές και βρήκαν τους καταναλωτές με άδεια πορτοφόλια.

«Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα έχουν ψαλιδίσει το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα και αυτό το εισπράττουμε στις ταμειακές μας μηχανές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουγιουμτσής ενώ πρόσθεσε ότι «ξοδεύτηκαν χρήματα μέσα στην εορταστική περίοδο, άρα δεν έχουν περισσέψει και πολλά».

Πάντως, ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην αγορά υπάρχουν δελεαστικές τιμές και η σχέση ποιότητας – τιμής είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ενώ χαρακτήρισε ικανοποιητικό τον τζίρο των εορτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε με σιδερολοστό τη σύντροφό του

Νέα Καληδονία: Συλληφθέντες ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας μεταφέρθηκαν στη Γαλλία

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

ΗΠΑ: Τέσσερις οι νεκροί στο νέο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα