ΑΘΗΝΑ
09:33
|
04.05.2024
Υποτονική η κίνηση στην αγορά, λόγω της ακρίβειας πού άδειασε τα πορτοφόλια των καταναλωτών τα Χριστούγεννα, λένε οι έμποροι.
11:00-18:00 το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοικτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 21 Ιανουαρίου,  τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων, σε μια ελπίδα να δοθεί τόνωση στην αγορά που παραμένει υποτονική.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους είναι 11:00 – 18:00, ενώ για τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα από τις 11:00 έως τις 20:00.

Την διστακτικότητα των καταναλωτών που περιγράφουν οι έμποροι σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής μιλώντας με δημοσιογράφους, αποδίδοντας την υποτονική, έως τώρα, εικόνα της εκπτωτικής περιόδου στις επιπτώσεις της ακρίβειας και στο γεγονός ότι οι χειμερινές εκπτώσεις ήρθαν αμέσως μετά τις γιορτές και βρήκαν τους καταναλωτές με άδεια πορτοφόλια.

«Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα έχουν ψαλιδίσει το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα και αυτό το εισπράττουμε στις ταμειακές μας μηχανές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουγιουμτσής ενώ πρόσθεσε ότι «ξοδεύτηκαν χρήματα μέσα στην εορταστική περίοδο, άρα δεν έχουν περισσέψει και πολλά».

Πάντως, ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην αγορά υπάρχουν δελεαστικές τιμές και η σχέση ποιότητας – τιμής είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ενώ χαρακτήρισε ικανοποιητικό τον τζίρο των εορτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα