ΑΘΗΝΑ
02:20
|
05.05.2024
107 μετανάστες περισυνελέγησαν σε δυο περιστατικά νοτιοδυτικά της Γαύδου.
Έρευνες από τρία πλοία του Λιμενικού Σώματος και ένα της Frontex
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία πλοία του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της Frontex εξακολουθούν να αναζητούν τέσσερα άτομα που αγνοούνται, μετά από ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή νότια του Φαρμακονησιού.

Στην στεριά εντοπίστηκαν 20 άτομα που επέβαιναν στο ίδιο σκάφος.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα, τουλάχιστον 107 μετανάστες εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά νοτιοδυτικά της Γαύδου στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά εντόπισε και περισυνέλεξε 34 άτομα που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος, ενώ 73 ακόμα άτομα περισυνελέγησαν σε άλλο κοντινό σημείο από πλοίο σημαίας Νήσων Μάρσαλ

Κατά δηλώσεις των επιβαινόντων, είχαν αποπλεύσει το πρωί της Πέμπτης από το Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 1.000 μέχρι 3.200 δολάρια ο καθένας, για τη μεταφορά τους στην Γαύδο.

Με συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων και Έρευνας του λιμενικού σώματος οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένε και στην Αγία Γαλήνη, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι τις απογευματινές ώρες προχθές Παρασκευή εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Γαύδου άλλη λέμβος σε δυσχερή θέση στην οποία επέβαιναν 42 μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα