ΑΘΗΝΑ
03:17
|
28.04.2024
Η Jüdische Allgemeine δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τη γενοκτονία στη Γάζα.
Μια εικόνα δείχνει έναν πίνακα με το λογότυπο του γερμανικού διεθνούς ραδιοτηλεοπτικού φορέα Deutsche Welle (DW) στα κεντρικά γραφεία τους στη Βόννη, στη δυτική Γερμανία, στις 8 Φεβρουαρίου 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεγαλύτερη εβραϊκή εφημερίδα στη Γερμανία, η Jüdische Allgemeine δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τη γενοκτονία στη Γάζα, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού στον πυκνοκατοικημένο θύλακα, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Στο άρθρο πέντε παραγράφων με τίτλο «Οι πολίτες στη Γάζα δεν είναι αθώοι», ο «ελεύθερος επαγγελματίας δημοσιογράφος» Τομπίας Χουχ είπε ότι «Αν υπάρχει κάτι όπως συλλογική ευθύνη για εγκλήματα, τότε αυτό ισχύει για τον λαό της Γάζας. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια».

Αγνοώντας το γεγονός ότι ο Ισραηλινός στρατός ήταν υπεύθυνος για τους περισσότερους θανάτους στο μουσικό φεστιβάλ Nova και σκότωσε πολλούς Ισραηλινούς σε ένα κιμπούτς κατά τη διάρκεια της παλαιστινιακής αντιστασιακής επιχείρησης Al-Aqsa Flood πριν από τρεις μήνες, ο Χουχ απέδωσε τη σφαγή στους «αμάχους από τη Γάζα που είχαν δουλέψει στα κιμπούτς για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Χάρη σε αυτούς», πρόσθεσε, «οι επιτιθέμενοι ήξεραν ακριβώς πώς να ξεπεράσουν τα εμπόδια ασφαλείας και ποιοι ήταν οι πιο «άξιοι» στόχοι. «Οι άνθρωποι από τη Γάζα» είχαν διασφαλίσει ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς γνώριζαν τον δρόμο τους γύρω από τα κιμπούτς καθώς και τους ίδιους τους κατοίκους».

Η Χαμάς, που είναι κατά κύριο λόγο κοινωνικό κίνημα, με πολιτική και στρατιωτική πτέρυγα, εξελέγη δημοκρατικά το 2006. Ως μέρος της αιτιολόγησής του για την αδιάκριτη στόχευση αμάχων στη Γάζα, ο συγγραφέας δηλώνει: «Σύμφωνα με μια έρευνα, περίπου δύο τα τρίτα των κατοίκων της Γάζας υποστήριξαν τα εγκλήματα της 7ης Οκτωβρίου. Αυτός είναι ένας τρομακτικά υψηλός αριθμός που δείχνει την τεράστια υποστήριξη που έχει η Χαμάς στον πληθυσμό».

Η Γερμανία ήταν αξιοσημείωτη επειδή απείχε δύο φορές σε ψηφοφορία του ΟΗΕ υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο της Γάζας, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 25.000 Παλαιστίνιους αμάχους. Σύμφωνα με την DW, αυτή η απόφαση οφείλεται στο ότι το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης «ούτε ανέφερε ούτε καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς».

Την περασμένη εβδομάδα, η Ναμίμπια καταδίκασε την «σοκαριστική απόφαση» του Βερολίνου να υποστηρίξει το κράτος κατοχής στην υπόθεση της γενοκτονίας στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) που άσκησε η Νότια Αφρική. Τότε, ο πρόεδρος της Ναμίμπια, Χάγκε Γκέινγκομπ, δήλωσε ότι «η Γερμανία επέλεξε να υπερασπιστεί στο ICJ τις γενοκτονικές και φρικιαστικές πράξεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αθώων πολιτών στη Γάζα και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα