ΑΘΗΝΑ
21:34
|
01.05.2024
Η αφγανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορές για συντριβή.
Το Dassault Falcon 6X κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης του Παρισιού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ρωσικό νηολογημένο αεροσκάφος τσάρτερ με έξι επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από το Αφγανιστάν μια μέρα νωρίτερα, δήλωσαν οι ρωσικές αεροπορικές αρχές την Κυριακή, αφού η αφγανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορές για συντριβή, αναφέρει το Reuters.

Το αεροπλάνο ήταν μια πτήση τσάρτερ ασθενοφόρου που ταξίδευε από το αεροδρόμιο Utapao της Ταϊλάνδης στην Πατάγια στη Μόσχα μέσω Ινδίας και Ουζμπεκιστάν με μια γαλλικής κατασκευής Dassault Aviation (AM.PA), Falcon 10 jet που κατασκευάστηκε το 1978, ανέφεραν οι ρωσικές αεροπορικές αρχές σε δήλωση.

Περίπου 25 λεπτά πριν το αεροπλάνο εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ, ο πιλότος προειδοποίησε ότι τα καύσιμα είχαν εξαντληθεί και ότι το αεροπλάνο θα προσπαθήσει να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο στο Τατζικιστάν, ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SHOT, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Στη συνέχεια, ο πιλότος ανέφερε ότι ο ένας κινητήρας είχε σταματήσει και στη συνέχεια ότι ο δεύτερος είχε επίσης σταματήσει, ανέφερε το SHOT.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες που κοινοποίησε το SHOT.
Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας δήλωσε ότι το αεροπλάνο δεν ήταν προγραμματισμένη εμπορική πτήση ή ινδικό ναυλωμένο αεροσκάφος και ότι αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η πτήση εκτελούσε ιδιωτική ιατρική εκκένωση από την Πατάγια της Ταϊλάνδης, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους, στη Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τη ρωσική πρεσβεία στην Μπανγκόκ.

«Επί του αεροσκάφους ήταν μία κατάκοιτη ασθενής σε σοβαρή κατάσταση, Ρωσίδα υπήκοος, η οποία μεταφέρθηκε από ένα από τα νοσοκομεία της Πατάγια στη Ρωσία», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Utapao της Ταϊλάνδης.

«Την συνόδευε ο σύζυγός της, ιδιώτης επιχειρηματίας, επίσης Ρώσος υπήκοος, ο οποίος πλήρωσε τα έξοδα της πτήσης».

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επιβάτες ήταν ένα ζευγάρι από το Βολγκοντόνσκ στη νότια Ρωσία.

Ένα δηλωτικό του αεροσκάφους, που δημοσιεύτηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο SHOT, φάνηκε να δείχνει ότι το πλήρωμα ήταν επίσης Ρώσοι υπήκοοι.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άνοιξε ποινική υπόθεση για να εξακριβώσει εάν είχαν παραβιαστεί οι κανόνες ασφαλείας.

Η αναφερόμενη ιδιοκτήτρια του αεροπλάνου, μια μικρή ρωσική εταιρεία που ονομάζεται Athletic Group LLC, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το υπουργείο Αεροπορίας του Αφγανιστάν που διευθύνεται από τους Ταλιμπάν ανέφερε σε δήλωση στο X ότι η προγραμματισμένη διαδρομή του αεροσκάφους δεν περιελάμβανε διέλευση από τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν και ότι «πιθανώς λόγω τεχνικών ζητημάτων» το αεροπλάνο είχε εκτραπεί από την προγραμματισμένη διαδρομή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τεχνική ομάδα του υπουργείου διερευνά το θέμα.

Η αστυνομία του Αφγανιστάν έλαβε αναφορές για συντριβή αεροπλάνου σε μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή του Μπανταχσάν στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, δήλωσε εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας την Κυριακή.

Ο Ζαμπιχουλάχ Αμιρί, εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης του Badakhshan, είπε στο Reuters ότι μια ομάδα είχε σταλεί στο σημείο της συντριβής, μια απομακρυσμένη περιοχή πάνω από 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Fayzabad που η ομάδα θα χρειαζόταν 12 ώρες για να φτάσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα