ΑΘΗΝΑ
06:37
|
05.05.2024
Σχεδόν 90 θάνατοι που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες καταγράφηκαν σε όλες τις ΗΠΑ, αφού η χώρα χτυπήθηκε από άγριες χειμερινές καταιγίδες την περασμένη εβδομάδα.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν επίσης χωρίς ρεύμα σε μεγάλες περιοχές της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 90 θάνατοι που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες καταγράφηκαν σε όλες τις ΗΠΑ, αφού η χώρα χτυπήθηκε από άγριες χειμερινές καταιγίδες την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το BBC.

Οι θάνατοι περιλαμβάνουν τουλάχιστον 25 στο Τενεσί και 16 στο Όρεγκον, το οποίο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από σφοδρές καταιγίδες πάγου.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν επίσης χωρίς ρεύμα σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Ο παγετός αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Συνολικά 89 θάνατοι λόγω καιρικών συνθηκών καταγράφηκαν σε ολόκληρη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση που διατηρεί το CBS, ο εταίρος του BBC στις ΗΠΑ.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών ήταν μεγαλύτερος στο Τενεσί και το Όρεγκον, έχουν αναφερθεί θάνατοι στο Ιλινόις, την Πενσυλβάνια, τον Μισισιπή, την Ουάσιγκτον, το Κεντάκι, το Ουισκόνσιν, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και αλλού.

Σε ένα περιστατικό στο Πόρτλαντ του Όρεγκον την περασμένη Τετάρτη, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία όταν ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώση ενός καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος και χτύπημα στο όχημα στο οποίο ταξίδευαν. Ένα μωρό που επέβαινε στο όχημα επέζησε.

Άλλοι θάνατοι παραμένουν υπό διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που σκοτώθηκε σε ατύχημα με πέντε αυτοκίνητα στο Κεντάκι και τεσσάρων στο Ιλινόις.

Πέντε άνθρωποι – οι περισσότεροι από τους οποίους εικάζεται ότι ήταν άστεγοι – πέθαναν κατά τη διάρκεια μόλις τεσσάρων ημερών στο Σιάτλ, σύμφωνα με το Associated Press.

Στο Μισισιπή, ο καιρός ώθησε τους αξιωματούχους να προειδοποιήσουν τους οδηγούς να «οδηγούν μόνο εάν είναι απαραίτητο» και «να γνωρίζουν τον μαύρο πάγο» στους δρόμους της πολιτείας. Κολέγια και πανεπιστήμια της πολιτείας καθυστέρησαν την επιστροφή των φοιτητών από τις χειμερινές διακοπές λόγω των συνθηκών.

Οι αξιωματούχοι του Μισισιπή διερευνούν επίσης εάν οι διαδικτυακές φήμες για πιθανές ελλείψεις νερού που σχετίζονται με καταιγίδες ώθησαν τους κατοίκους να αποθηκεύουν νερό στις μπανιέρες τους. Η κίνηση προκάλεσε προσωρινή πτώση της πίεσης του νερού και στεγνές βρύσες για χιλιάδες κατοίκους στο Τζάκσον, την πρωτεύουσα της πολιτείας, η οποία έχει ιστορικά προβλήματα με το νερό.

Ενώ η ηλεκτρική ενέργεια έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό σε περιοχές των ΗΠΑ που την έχασαν λόγω του χειμώνα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα σε όλη τη χώρα.

Από το απόγευμα της Κυριακής, το σύνολο περιλάμβανε σχεδόν 10.000 άτομα στο Όρεγκον, 8.000 στη Βόρεια Καρολίνα, 7.000 στην Καλιφόρνια και 4.300 στο Κεντάκι.

Ο παγετός και οι ψυχροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της εβδομάδας.

Μετά από αυτό, αναμένεται απόψυξη, με ορισμένους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι ο ζεστός αέρας και η βροχή θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε περιοχές των μεσοδυτικών και βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα