ΑΘΗΝΑ
02:57
|
02.05.2024
Το Κίνημα BDS διοργάνωσε συγκεντρώσεις έξω από καταστήματα της εταιρείας, κατηγορώντας την για συνενοχή με τις πολιτικές της ισραηλινής κατοχής.
Το 2022, η Carrefour υπέγραψε συνεργασία με την Electra Consumer Products και τη θυγατρική της Yenot Bitan, που δραστηριοποιούνται σε παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από υποκαταστήματα της αλυσίδας Carrefour σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, διοργάνωσε χθες Σάββατο, το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) που ζητά τον τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, καλώντας τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ κατά της γνωστής εταιρείας.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν μέσα από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ακτιβιστές, στο Μονπελιέ, τη Νίκαια και το Βαλ-ντε-Μαρν να συγκεντρώνονται σε υποκαταστήματα της Carrefour και να φωνάζουν συνθήματα που καταδικάζουν τη συνενοχή της εταιρείας με τις πολιτικές της ισραηλινής κατοχής.

Το 2022, η Carrefour υπέγραψε συνεργασία με την Electra Consumer Products και τη θυγατρική της Yenot Bitan, που δραστηριοποιούνται σε παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το κίνημα BDS έχει καλέσει από καιρό σε διεθνές μποϊκοτάζ της εταιρείας κατηγορώντας την για «εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από το ισραηλινό καθεστώς, την αποικιοκρατία των εποίκων και το απαρτχάιντ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα