ΑΘΗΝΑ
03:45
|
10.05.2024
Συνεχίζεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιζώντων. Εντολή Σι Τζιπίνγκ για την προστασία των πολιτών της Γιουνάν και των περιουσιών τους.
Τουλάχιστον 50 άτομα καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση στην Κίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έως και 50 άνθρωποι καταπλακώθηκαν μέσα στα σπίτιά τους λόγω κατολίσθησης στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας (νοτιοδυτικά), μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ επικαλούμενα τα πρώτα στοιχεία των αρχών. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μέχρι στιγμής είναι δύο άνθρωποι. Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζίπινγκ έδωσε εντολή για μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ενώ απηύθυνε έκκληση να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο χωριό Λιανγκσούι, στην κομητεία Τζενσιόνγκ της επαρχίας, όπου τουλάχιστον «44 άνθρωποι θάφτηκαν σε 18 κατοικίες», κατά τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CCTV. Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», το οποίο από την πλευρά του κάνει λόγο για 47 αγνοούμενους. «Πάνω από 200 κάτοικοι (της κοινότητας) απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, 10 μηχανήματα έργου, 33 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος και πάνω από 200 μέλη σωστικών συνεργείων κινητοποιήθηκαν» για την επιχείρηση, ανέφερε το CCTV.

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Ημερησία» της Κίνας περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή μετά το περιστατικό της κατολίσθησης.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Douyin διακρίνονται ορεινό χωριό καλυμμένο από χιόνι και σπίτια θαμμένα από αυτή που μοιάζει να ήταν κατολίσθηση βράχων και γης.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές σε ορεινές περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας, ιδίως έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις. Τον Ιανουάριο του 2013 τουλάχιστον 13 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και τουλάχιστον 18 είχαν τραυματιστεί από κατολίσθηση στην κομητεία Τζενσιόνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα