ΑΘΗΝΑ
15:22
|
19.05.2024
Μεγάλη συγκέντρωση και στο Αγρίνιο από αγρότες και κτηνοτρόφους, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Ανάβουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ελλάδα, οι αγρότες προετοιμάζονται για εκτεταμένες κινητοποιήσεις, προγραμματίζοντας την ευρεία διαμαρτυρία τους από τις 24 Ιανουαρίου και μετά. Η κινητοποίηση έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τη Θεσσαλία ειδικότερα, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε αγροτικά μηχανήματα και υποδομές.

Τις δυνάμεις τους μετρούν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με κορωνίδα το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Όπως αναφέρει το voria.gr, οι παραγωγοί σε μία πρώτη μορφή αντίδρασης έβγαλαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο προς Κιλκίς, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, η συμμετοχή μέχρι τώρα είναι ικανοποιητική, ενώ όπως επισήμαναν αναμένονται και άλλα τρακτέρ από τα χωριά της περιοχής για να ενισχύσουν το μπλόκο προκειμένου να καθορίσουν την συνέχεια της κινητοποίησής τους.

Στον δρόμο των κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι αγρότες των Σερρών οι οποίοι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην έδρα της αντιπεριφέρειας στις Σέρρες.

Οι αγρότες διεκδικούν την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές τις οποίες πληρώνονται για τα προϊόντα που παράγουν και ενίσχυσης των εισοδημάτων τους.

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Αγρίνιο

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα (22/1) αγρότες και κτηνοτρόφοι στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους αλλά και Αγροτικών Συλλόγων. Η κεντρική πλατεία της πόλης έχει γεμίσει κόσμο, ενώ τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κινούνται στους δρόμους γύρω από την πλατεία.

902.gr

Απαιτούν άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, μεταξύ άλλων, για μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ κ.ά. και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται και αντιπροσωπεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τοn βουλευτή του νομού, Νίκο Παπαναστάση. Τα αιτήματα στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο. Συγκέντρωση βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων πραγματοποιείται αυτή την ώρα και στη Βόνιτσα, στον κόμβο με τη Λευκάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα