ΑΘΗΝΑ
14:53
|
09.05.2024
Μετά την προσάραξη και επιθεώρηση 171 αεροπλάνων Boeing 737 MAX 9, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας συνέστησε την επιθεώρηση και των αεροσκαφών Boeing 737-900ER.
Ένα αεροπλάνο Boeing 737-900ER της Alaska Airlines
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ αργά την Κυριακή συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται αεροσκάφη Boeing 737-900ER να επιθεωρήσουν τα βύσματα των θυρών ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι σωστά ασφαλισμένα, αφού ορισμένοι χειριστές ανέφεραν απροσδιόριστα προβλήματα με τα μπουλόνια κατά τις επιθεωρήσεις.

Η σύσταση ακολουθεί την προσάραξη 171 αεροπλάνων Boeing 737 MAX 9 από την FAA μετά το ατύχημα της 5ης Ιανουαρίου όταν αποκολλήθηκε ένα παράθυρο και ένα τμήμα της ατράκτου σε ένα τζετ MAX 9 της Alaska Airlines ηλικίας οκτώ εβδομάδων κατά τη διάρκεια πτήσης.

Το μοντέλο Boeing 737-900ER δεν αποτελεί μέρος του νεότερου στόλου MAX, αλλά έχει την ίδια προαιρετική σχεδίαση βύσματος πόρτας που επιτρέπει την προσθήκη μιας επιπλέον πόρτας εξόδου κινδύνου όταν οι μεταφορείς επιλέγουν να εγκαταστήσουν περισσότερα καθίσματα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η FAA είπε ότι είχε πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις σε 40 από τα προσγειωμένα αεροπλάνα, αλλά δεν είπε πότε θα μπορέσουν να πετάξουν ξανά.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας εξέδωσε μια «Ειδοποίηση ασφαλείας για τους χειριστές» αποκαλύπτοντας ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει πρόσθετες επιθεωρήσεις στα βύσματα μεσαίας εξόδου της πόρτας 737-900ER «και έχουν εντοπίσει προβλήματα με μπουλόνια κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων συντήρησης».

Συνέστησε στους αερομεταφορείς να εκτελούν βασικά τμήματα μιας διαδικασίας συντήρησης συναρμολόγησης βύσματος ατράκτου που σχετίζονται με τα τέσσερα μπουλόνια που χρησιμοποιούνται για τη στερέωση του βύσματος της πόρτας στο πλαίσιο του αεροσκάφους «το συντομότερο δυνατό».

Η FAA δήλωσε την Κυριακή ότι τα αεροπλάνα MAX 9 θα παραμείνουν προσαραγμένα μέχρι να «ικανοποιηθεί το αίτημα να είναι ασφαλή ώστε να επιστρέψουν σε υπηρεσία».

Η United δήλωσε την Κυριακή ότι επεκτείνει την ακύρωση των πτήσεων MAX 9 έως τις 26 Ιανουαρίου. Η Αλάσκα, της οποίας τα αεροπλάνα MAX 9 αντιπροσωπεύουν το 20% του στόλου της, ακύρωσε στο παρελθόν όλες τις πτήσεις μέχρι την Κυριακή. Η αεροπορική εταιρεία δεν σχολίασε αμέσως για πόσο καιρό σχεδίαζε να παρατείνει τις ακυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Κρήτη: Βιασμό από 28χρονο καταγγέλλει 16χρονη τουρίστρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα