ΑΘΗΝΑ
14:01
|
07.05.2024
Η ενέργεια των περίπου 20 ατόμων σηματοδοτεί την αυξανόμενη εσωτερική πίεση προς την κυβέρνηση Νετανιάχου για τον πόλεμό της εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.
Συγγενείς ομήρων εισέβαλαν στο ισραηλινό κοινοβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγγενείς ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα εισέβαλαν σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Ιερουσαλήμ σήμερα 22/1, ζητώντας από τους βουλευτές να κάνουν περισσότερα για την απελευθέρωση των αγαπημένων προσώπων τους. Η κίνηση των περίπου 20 ατόμων είναι ενδεικτική της αυξανόμενης εσωτερικής πίεσης εντός των κόλπων της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του πολέμου της εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια γυναίκα εισήλθε στην Κνεσέτ, κρατώντας τις φωτογραφίες τριών μελών της οικογένειάς της που ήταν μεταξύ των 253 ανθρώπων που συνελήφθησαν κατά τη διασυνοριακή επιδρομή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Να θυμίσουμε ότι έως και 100 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της μιας εβδομάδας εκεχειρίας τον περασμένο Νοέμβριο. Περίπου 130 παραμένουν κρατούμενοι στη Γάζα.

«Μόνο ένας θα ήθελα να επιστρέψει ζωντανός, ένας στους τρεις!», φώναξε η γυναίκα διαδηλώτρια δακρύζοντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Οικονομικών της Κνεσέτ. Άλλοι διαδηλωτές, ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια, κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν: «Δεν θα καθίσετε εδώ όσο θα πεθάνουν εκεί». «Απελευθερώστε τους τώρα, τώρα, τώρα!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα