ΑΘΗΝΑ
06:51
|
27.05.2024
Το συνδικάτο μηχανοδηγών GDL της Γερμανίας κάλεσε για τέταρτο γύρο απεργιών, κλιμακώνοντας τη μισθολογική διαμάχη με την Deutsche Bahn.
Σε ράγες η απεργία των σιδηροδρομικών στη Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το συνδικάτο μηχανοδηγών GDL της Γερμανίας κάλεσε τη Δευτέρα για τέταρτο γύρο απεργιών αυτή την εβδομάδα, καθώς κλιμάκωσε περαιτέρω τη μισθολογική διαμάχη με την Deutsche Bahn μετά την απόρριψη νέας προσφοράς μισθοδοσίας που υπέβαλε η σιδηροδρομική εταιρεία την Παρασκευή.

Η απεργία θα διαρκέσει από τις 02:00 π.μ. τοπική ώρα της Τετάρτης έως τις 18:00 μ.μ. της επόμενης Δευτέρας, ανέφερε το σωματείο σε ανακοίνωσή του τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι μηχανοδηγοί των φορτηγών τρένων κλήθηκαν να ξεκινήσουν την απεργία τους την Τρίτη στις 18:00.

«Με την τρίτη και υποτιθέμενη βελτιωμένη προσφορά, η Deutsche Bahn AG έδειξε για άλλη μια φορά ότι συνεχίζει απτόητη την προηγούμενη πορεία της άρνησης και αντιπαράθεσης – χωρίς κανένα ίχνος πρόθεσης επίτευξης συμφωνίας», δήλωσε ο επικεφαλής της GDL Κλάους Βεζέλσκι.

«Η Deutsche Bahn βασίζεται σε συμβιβασμούς, η GDL επιδεινώνει τη σύγκρουση πέρα από κάθε μέτρο», δήλωσε, από την άλλη, εκπρόσωπος της Deutsche Bahn τη Δευτέρα.

«Όποιος δεν έρχεται καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέα προσφορά έως 13% (αύξηση μισθού) και δυνατότητα 37ωρης εβδομάδας με τον ίδιο μισθό, ενεργεί απολύτως ανεύθυνα».

Η Deutsche Bahn και το GDL αντιπαρατίθενται για μια συλλογική μισθολογική σύμβαση από τις αρχές Νοεμβρίου, με το σωματείο να ζητά μειωμένη εβδομάδα εργασίας για τους εργαζόμενους σε βάρδιες, από 38 σε 35 ώρες, με τους τρέχοντες μισθούς.

Η Deutsche Bahn έχει προσφέρει ευελιξία στις ώρες εργασίας, αλλά αρνήθηκε να τις μειώσει χωρίς περικοπή μισθού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα