ΑΘΗΝΑ
03:10
|
03.05.2024
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να μην έχει οριζόντια ισχύ η επιστολική ψήφος τις ευρωεκλογές για τους εκλογείς του εσωτερικού.
Νίκος Ανδρουλάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο όρους έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΚΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Άνδρουλάκης, για να υπερψηφίσει το κόμμα του το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, ύστερα από την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, βάσει τις οποίας επεκτείνεται η επιστολική ψήφος και στις βουλευτικές εκλογές.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την υπουργό να αποσύρει την «εκπρόθεσμη τροπολογία που ήρθε από το παράθυρο», ενώ ζήτησε να μην έχει οριζόντια ισχύ η επιστολική ψήφος τις ευρωεκλογές για τους εκλογείς του εσωτερικού, αλλά να ισχύσει αποκλειστικά για όσους αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως αναπηρία, γήρας και για λόγους εργασίας.

«Αποδείξαμε στην πράξη ότι προσφέρουμε συναίνεση. Ήμασταν θετικοί επί της αρχής. Σας δώσαμε χέρι συναίνεσης και εσείς χθες μας απαντήσατε με περιφρόνηση. Αλλά ο ελληνικός λαός τη βλέπει αυτή την περιφρόνηση και θα έρθει ο καιρός που θα πληρώσετε και την περιφρόνηση και την αλαζονεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και συνέχισε:

Εν κατακλείδι, σήμερα σας δίνουμε μια ακόμη τελευταία ευκαιρία, για να υπάρξει συναίνεση. Σας καλούμε να αποσύρετε την τροπολογία που φέρατε από το παράθυρο. Άλλωστε, δεν έχει κανένα νόημα πια αυτή η τροπολογία γιατί δεν υπάρχουν 200 ψήφοι σε αυτή την αίθουσα.

Εδώ, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι και θετικοί επί της αρχής, σε νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου σε όσους έχουν εκλογικό δικαίωμα και είναι κάτοικοι εξωτερικού, αλλά και σε όσους ψηφίζουν εντός της επικράτειας και έχουν τα συγκεκριμένα κωλύματα που ανέφερα. Σε ένα τέτοιο νόμο το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό.

«Σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, είμαστε απολύτως αρνητικοί διότι εργαλειοποιείτε μια σοβαρή μεταρρύθμιση που πρέπει να είναι στις ευρωπαϊκές εκλογές ένα πρώτο βήμα που θα το αξιολογήσουμε και το φέρνετε στους εκλογικούς σας σκοπούς, κόβοντας και ράβοντας, όπως αποδείχθηκε με την απαράδεκτη πρακτική σας χθες το βράδυ», ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα