ΑΘΗΝΑ
10:22
|
05.05.2024
Ο Νικολάς Μαδούρο ισχυρίστηκε ότι οι συνωμοσίες περιλάμβαναν σχέδια δολοφονίας του ίδιου και του υπουργού Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας δήλωσε χθες Δευτέρα 22/1 ότι εκδόθηκαν 14 εντάλματα σύλληψης κατά πολιτών και πρώην στρατιωτικών για φερόμενη συνωμοσία κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Στις 15 Ιανουαρίου, ο Μαδούρο είπε στους νομοθέτες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση ότι οι συνωμοσίες εναντίον του ίδιου όπως και υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών είχαν εξαρθρωθεί μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ είπε ότι στη συνέχεια ζήτησε από το δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον όσων φέρονται να εμπλέκονται στις συνωμοσίες.

«Οι πέντε αποκαλυφθείσες συνωμοσίες, οι πέντε συνωμοσίες που ήθελα να περιγράψω ως συνωμοσία… όλα διώκονται όπως εξήγησα για να καταλήξουμε σε μια οριστική, τελική ποινή με τη μέγιστη ποινή», είπε ο Σάαμπ.

Περίπου 32 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτών και μελών του στρατού, έχουν συλληφθεί για τις συνωμοσίες, πρόσθεσε ο Σάαμπ. Ο Μαδούρο ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οι συνωμοσίες περιλάμβαναν σχέδια δολοφονίας του ίδιου και του υπουργού Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα έδωσε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα όσον αφορά εντάλματα συλλήψεων της ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ταμάρα Σούτζου και της δημοσιογράφου Σεμπαστιάνα Μπαραέζ -που ζουν και οι δύο στο εξωτερικό- για φερόμενη συνωμοσία στα τέλη του περασμένου έτους.

«Ο γενικός εισαγγελέας συνεχίζει να ποινικοποιεί το έργο των δικηγόρων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Σούτζου μέσω του X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι τα σχέδια βασίζονταν στη βοήθεια μελών του στρατού, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα