ΑΘΗΝΑ
19:56
|
21.04.2024
Ο Νικολάς Μαδούρο ισχυρίστηκε ότι οι συνωμοσίες περιλάμβαναν σχέδια δολοφονίας του ίδιου και του υπουργού Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας δήλωσε χθες Δευτέρα 22/1 ότι εκδόθηκαν 14 εντάλματα σύλληψης κατά πολιτών και πρώην στρατιωτικών για φερόμενη συνωμοσία κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Στις 15 Ιανουαρίου, ο Μαδούρο είπε στους νομοθέτες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση ότι οι συνωμοσίες εναντίον του ίδιου όπως και υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών είχαν εξαρθρωθεί μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ είπε ότι στη συνέχεια ζήτησε από το δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον όσων φέρονται να εμπλέκονται στις συνωμοσίες.

«Οι πέντε αποκαλυφθείσες συνωμοσίες, οι πέντε συνωμοσίες που ήθελα να περιγράψω ως συνωμοσία… όλα διώκονται όπως εξήγησα για να καταλήξουμε σε μια οριστική, τελική ποινή με τη μέγιστη ποινή», είπε ο Σάαμπ.

Περίπου 32 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτών και μελών του στρατού, έχουν συλληφθεί για τις συνωμοσίες, πρόσθεσε ο Σάαμπ. Ο Μαδούρο ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οι συνωμοσίες περιλάμβαναν σχέδια δολοφονίας του ίδιου και του υπουργού Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα έδωσε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα όσον αφορά εντάλματα συλλήψεων της ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ταμάρα Σούτζου και της δημοσιογράφου Σεμπαστιάνα Μπαραέζ -που ζουν και οι δύο στο εξωτερικό- για φερόμενη συνωμοσία στα τέλη του περασμένου έτους.

«Ο γενικός εισαγγελέας συνεχίζει να ποινικοποιεί το έργο των δικηγόρων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Σούτζου μέσω του X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι τα σχέδια βασίζονταν στη βοήθεια μελών του στρατού, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δανία: Η Φρεντέρικσεν επιδιώκει να ανοίξει συζήτηση για την επιθετική τάση πολιτών στο διαδίκτυο

Κοσσυφοπεδίο: Μποϊκοτάζ Σέρβων σε δημοψήφισμα για την απομάκρυνση Αλβανών δημάρχων

Δήλωση Κασσελάκη για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα