ΑΘΗΝΑ
10:46
|
06.05.2024
Η σεναριολογία φουντώνει και θέλει τον Μπάιντεν να ανακοινώνει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του τον Μάιο κοντά στο συνέδριο των Δημοκρατικών.
Μισέλ Ομπάμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χαμηλή δημοτικότητα του 81χρονου Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν και μετά την αμέριστη στήριξη που δίνει στο Ισραήλ για τις σφαγές των Παλαιστινίων, το προχωρημένο της ηλικίας του, οι συχνές γκάφες και οι ασυναρτησίες που λέει ουκ ολίγες φορές σε δημόσιες συναντήσεις, κάνουν σαφή αντίστιξη μπροστά στην θριαμβευτική κούρσα που έχει ξεκινήσει ο προκατόχος του, Ντόναλντ Τραμπ, για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη.

Η κατάσταση είναι τόσο ρευστή και τεταμένη στους κόλπους ενός τμήματος των Δημοκρατικών που φαίνεται να ευνοεί σκηνικό φημών και σεναρίων για άλλους πιθανούς υποψήφιους που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το χρίσμα των Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ Ομπάμα.

Η ρεπόρτερ της λαϊκίστικης New York Post,, Σίντι Άνταμς, μας προειδοποιεί πως εξυφαίνεται ήδη ένα σχετικό σενάριο με τον Μπάιντεν να ανακοινώνει γύρω στο Μάιο πως αλλάζει γνώμη και δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, ώστε να είναι κοντά στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Αύγουστο.

Εκεί κοντά κάποιοι θα προτείνουν την 60χρονη Μισέλ Ομπάμπα ως υποψήφια που θα μπορούσε να νικήσει τον Ντ. Τραμπ (σε περίπτωση που εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) τονίζοντας πως «αυτό που χρειάζεται αυτή η χώρα τώρα είναι ένας κεντρώος» και ένας «ισχυρός, σκληρός ηγέτης της πλειοψηφίας ανεξάρτητων ψηφοφόρων».

Η ρεπόρτερ της εφημερίδας ισχυρίζεται πως το επιτελείο της Μισέλ Ομπάμα έχει αρχίσει να βολιδοσκοπεί πιθανούς χρηματοδότες του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να μάθει εάν θα την στήριζαν σε μία τέτοια περίπτωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα