ΑΘΗΝΑ
14:38
|
07.05.2024
Ο Ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο εκεχειρίας, ενώ αυξάνονται οι στρατιώτες που επιστρέφουν στο Ισραήλ σε φέρετρα.
Φέρετρο Ισραηλινού στρατιώτη, που σκοτώθηκε στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθε περιθώριο για συμφωνία κατάπαυσης πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας απέρριψε και σήμερα ο Ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Έιλον Λεβί.

Ο Εϊλόν Λεβί  υποστήριξε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, αρκούμενος να πει ότι ανθρώπινες ζωές κρέμονται από μια κλωστή.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για μια δίμηνη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα τις ανταλλαγές ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους, ο Λεβί επανέλαβε ότι οι στόχοι του πολέμου παρέμειναν αμετάβλητοι,  προσθέτοντας:

«Θέλουμε την καταστροφή των δυνατοτήτων της Χαμάς σε στρατιωτικό και κυβερνητικό επίπεδο στη Λωρίδα της Γάζας και την επιστροφή όλων των ομήρων. Δεν θα υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός που να αφήνει τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας και τη Χαμάς στην εξουσία».

Και συνέχισε:

«Πέρα από αυτό, δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να πούμε».

Αφορμή στάθηκε χτεσινό ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστοτόπου Axios, που ανέφερε ότι το Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς, μέσω των μεσολαβητών του Κατάρ και της Αιγύπτου, να υπάρξει δίμηνη παύση των μαχών και των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Η πρόταση αυτή μάλιστα φέρεται πως τέθηκε από τον αρχηγό της Mossad, Ντέιβιντ Μπαρνέα, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βαρσοβία στη διάρκεια συνάντησης με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον αρχηγό της CIA.

Περικύκλωση της πόλης Χαν Γιούνις από τον στρατό

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, ο Έιλον Λεβί προτίμησε να αναφερθεί σε μία από τις τελευταίες εξελίξεις στα μέτωπα των συγκρούσεων στη Γάζα: Στην περικύκλωση της νότιας πόλης Χαν Γιούνις, που θεωρείται προπύργιο της Χαμάς, ενώ υπάρχουν αναφορές πως τα ισραηλινά στρατεύματα καταστρέφουν στο διάβα τους τα πάντα: κατοικίες, δημόσια κτίρια, επιχειρήσεις, αλλά και δομές υγείας έχοντας βάλει στο στόχαστρο το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης, Νάσερ.

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού, Ντάνιελ Χαλεβί, ανακοίνωσε πως χτες από επιθέσεις μαχητών της Χαμάς στη Γάζα, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Ισραήλ σκοτώθηκαν 21 στρατιώτες και άλλοι τρεις σε μάχες στο Χαν Γιούνις.

Ο χαμός των 24 στρατιωτών (οι περισσότεροι ηλικίας 22 και 26 ετών) αυξάνει την πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση πολέμου με τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να προσποιείται πως δεν ιδρώνει το αυτί του και θα συνεχίσει ως την τελική…νίκη.

Οι 21 στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς την Δευτέρα στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα