ΑΘΗΝΑ
02:54
|
02.05.2024
Αφημένα στην τύχη τους από τον Δήμο Ξάνθης και άλλους φορείς είναι εκατοντάδες αδέσποτα ζώα. Δίχως τροφή, δίχως νερό, δίχως φάρμακα.
Κλειστή χωματερή Δήμου Ξάνθης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον κώδωνα κινδύνου για τη ζωή εκατοντάδων αδέσποτων ζώων που είναι εγκλωβισμένα εδώ και μέρες στη χωματερή του Δήμου Ξάνθης, που έκλεισε, απευθύνουν φιλοζωϊκοί σύλλογοι και ομάδες της πόλης με αναρτήσεις τους σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως καταγγέλλουν μετά το κλείσιμο της χωματερής, τα εκατοντάδες ζώα υποφέρουν και αρρωσταίνουν μέρα με τη μέρα. «Τρώνε το ένα το άλλο, πεθαίνουν αβοήθητα, εγκλωβισμένα σε μία χωματερή» αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook.

Η ομάδα «Αδεσποτούλια Ξάνθης» σε ανοικτή επιστολή της επισημαίνει πως απέβησαν άκαρπες επίμονες προσπάθειες και συσκέψεις με το Δήμο Ξάνθης και άλλες αρχές όλο αυτό το διάστημα, ώστε  να δοθεί μια βοήθεια.

«Η πόλη με τα χίλια χρώματα λένε και τα 5.000 αδέσποτα ζώα που δεν τα βλέπουν ή αρνούνται να τα δουν. Είτε στην ανακύκλωση, είτε μέσα στη πόλη. Τα χέρια μου είναι πια κουρασμένα από το να ταΐζω 500 ζώα από το φιλοζωϊκό μου. Τα μάτια μου είναι πια θολά από τα δάκρυα που χύνω κάθε φορά που βλέπω ένα σκυλί να υποφέρει. Η ψυχή μου είναι πια σπασμένη από την απελπισία που νοιώθω.

Δεν αντέχω να βλέπω αυτά τα ζώα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Δεν αντέχω να τα βλέπω να τρώνε το ένα το άλλο από την πείνα. Δεν αντέχω να τα βλέπω να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν.

Δεν αντέχω να υπάρχουν τόσες υπηρεσίες και κανένας υπεύθυνος.

Δεν αντέχω να μαλώνω για τα αυτονόητα.

Αναρωτιέμαι βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εταιρείες σκουπιδιών, εσείς πώς κοιμάστε τα βράδια; Δεν νιώθετε τύψεις; Δεν βλέπετε τα μάτια αυτών των ζώων που σας ικετεύουν για βοήθεια;

Κύριε Μητσοτάκη, αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας;

Έχω απευθυνθεί σε όλους, δεν έχω αφήσει κανέναν: Υπουργεία, υπεύθυνους, τοπικούς άρχοντες. Κανένας υπεύθυνος. Καμία συγκίνηση στο βλέμμα τους. Νεκροί όλοι από συναισθήματα όποτε και άπραγοι.

Η απραγία, η μάστιγα του αιώνα. Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη.

Τώρα, 500 σκυλιά είναι εγκλωβισμένα στην χωματερή της Ξάνθης, η οποία έκλεισε. Αυτά τα ζώα είναι καταδικασμένα να πεθάνουν από πείνα, δίψα και ασθένειες.

Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, αυτά τα ζώα θα πολλαπλασιαστούν και θα κατακλύσουν την πόλη. Αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά θα κυκλοφορούν στους δρόμους, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών.

Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν θύματα. Θα θρηνήσουμε παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμη και νέους ανθρώπους που θα πέσουν θύματα της αδιαφορίας και της απραξίας των υπεύθυνων.

Κύριε Μητσοτάκη, τι πρέπει να γίνει ;

Είναι ώρα να δράσετε. Είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Η δραματική κραυγή αγωνίας από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συνέβαλε στη δημοσιοποίηση του εφιάλτη που ζουν εκατοντάδες αδέσποτα ζώα στην κλειστή χωματερή του Δήμου Ξάνθης στην τοποθεσία Δ.Ι.Α.Μ.Α.Θ.

Ξεκινά συγκέντρωση τροφών και αντιπαρασιτικών στην Αθήνα

Οι Μη Κερδοσκοπικοί οργανισμοί «Humanity Greece» και  «Dogs’ Voice» ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις και οργάνωσαν «αλυσίδα αγάπης» για τη συγκέντρωση τροφών και ειδών πρώτης ανάγκης για τα εκατοντάδες αδέσποτα ζωάκια της χωματερής.

Για αρχή συγκεντρώνουν από αύριο, Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου ως το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, τροφές και  αντιπαρασιτικά, ώστε να αναχωρήσουν για την Ξάνθη από την Δευτέρα 29, Ιανουαρίου.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει γι’ αυτά τα ζώα, η συλλογή θα πραγματοποιείται τις παραπάνω ημέρες [καθημερινές 11:00-17:00 & Σάββατο 11:00-15:00] στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity, Μυλλέρου 76, Αθήνα 104 36

Δεν είναι μόνον η περίπτωση της Ξάνθης που αποκαλύπτει το δράμα εκατοντάδων ζώων που έχουν αφεθεί να ζουν σε συνθήκες εφιαλτικές. Εκατοντάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα δεν τηρούν την νομοθεσία που αφορά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα αδέσποτα. Δεν αναλαμβάνουν ούτε την στείρωση, ούτε την κτηνιατρική περίθαλψη και τον εμβολιασμό των ζώων αυτών, ούτε καν την τροφή τους.

Και στη Ρόδο, μία από τα ίδια…

Το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας είναι ξεκάθαρο. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν για όλα τα παραπάνω και όχι οι εθελοντές. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι και αυτή της ομάδας Liber Life στη Ρόδο, μέλη της οποίας αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα τη φροντίδα χτυπημένων ή άρρωστων αδέσποτων επειδή ο Δήμος αρνείται ως σήμερα να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, καθώς δεν υπάρχει συμβεβλημένος κτηνίατρος για να αναλάβει τη φροντίδα τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα