ΑΘΗΝΑ
07:22
|
01.05.2024
Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών σε Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία και Ελλάδα.
Διαμαρτυρία αγροτών στη Γαλλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μεγαλύτερο αγροτικό σωματείο της Γαλλίας , το FNSEA εξετάζει το ενδεχόμενο διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος την Παρασκευή, επεκτείνοντας πιθανώς τη δράση των αγροτών στα νοτιοδυτικά που έχουν αποκλείσει έναν αυτοκινητόδρομο και έχουν ρίξει κοπριά σε δημόσια κτίρια.

Όπως και οι Γερμανοί αγρότες που πραγματοποίησαν μια μαζική διαδήλωση το Σαββατοκύριακο με τρακτέρ να βουίζουν προς το Βερολίνο από κάθε γωνιά της χώρας, οι Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως κατά των φόρων και των κανονισμών.

Η FSNEA θα αποφασίσει εάν θα οργανώσει δράση σε εθνικό επίπεδο την επόμενη Πέμπτη, αφού συναντήσει εκπροσώπους τοπικών παραρτημάτων και διαφορετικούς αγροτικούς τομείς, είπε ο εκπρόσωπος.

Εκατοντάδες τρακτέρ και αγρότες από όλη τη νοτιοδυτική Γαλλία διαδήλωσαν στη νοτιοδυτική πόλη της Τουλούζης αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Την Παρασκευή απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τουλούζη με τον Ατλαντικό με έναν τοίχο από σανό. Οι αγρότες αναφέρουν έναν κρατικό φόρο στα καύσιμα τρακτέρ, τις φθηνές εισαγωγές, τα ζητήματα αποθήκευσης νερού, τους υπερβολικούς περιορισμούς και τη γραφειοκρατία μεταξύ των παραπόνων τους.

Οι αγρότες της FNSEA περιστρέφουν οδικές πινακίδες στις εισόδους πόλεων και χωριών σε όλη τη χώρα – σε 12.000 περιφέρειες από τις 36.000 συνολικά – για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους σε μια εκστρατεία που ονομάζεται «Περπατάμε με τα κεφάλια μας».

Οι διαδηλώσεις στον μεγαλύτερο παραγωγό γεωργικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται σε μια στιγμή που ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι επιφυλακτικός για την αυξανόμενη υποστήριξη των αγροτών προς την ακροδεξιά ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο Μακρόν είπε στο υπουργικό του συμβούλιο αυτή την εβδομάδα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα πιθανά σημεία ανάφλεξης για τους εργαζόμενους αγρότες, να προσπαθήσει να αποφύγει περαιτέρω διαδηλώσεις και μια άλλη έξαρση του λεγόμενου κινήματος διαμαρτυρίας των Κίτρινων Γιλέκων, είπε ένας υπουργός στο Politico.

Σε ένδειξη αυξανόμενης οργής των αγροτών στην ΕΕ, εκατοντάδες Ρουμάνοι αγρότες πραγματοποίησαν επίσης διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, μαζικά μπλόκα βγαίνουν αυτή την εβδομάδα και οι αγρότες της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης χώρας, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, την επιστροφή φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και την εξαίρεση από τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ, όπως και την ανακούφισή τους από τις φυσικές καταστροφές.

Χθες ξεκίνησαν οι πρώτες κινητοποιήσεις στο Αγρίνιο, στον Βόλο, στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης και στην Τρίπολη, σήμερα μπαίνουν στον χορό αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και έπεται συνέχεια, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να μετρούν τρακτέρ και δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα