ΑΘΗΝΑ
04:47
|
04.05.2024
Ωστόσο, ο Πάπας κάλεσε τους οινοπαραγωγούς να προβληματιστούν σχετικά με τις ηθικές ευθύνες που συνεπάγεται η εργασία τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κρασί είναι μια «πραγματική πηγή χαράς» για αυτούς που το καταναλώνουν, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την διάρκεια συνάντησής του με οινοπαραγωγούς από όλη την Ιταλία στο Βατικανό.

«Το κρασί, η γη, οι αγροτικές δεξιότητες και η επιχειρηματικότητα είναι δώρα από τον Θεό – ο Δημιουργός μας τα εμπιστεύτηκε σε εμάς διότι, με την ευαισθησία και την ειλικρίνειά μας, τα μετατρέπουμε σε μια πραγματική πηγή χαράς», εξήγησε ο ποντίφικας, γεγονός που καθησύχασε τους οινοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί από την πρόταση να τοποθετηθούν υποχρεωτικά προειδοποιητικές για την υγεία ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με τον Guardian.

Ωστόσο, ο Πάπας κάλεσε τους οινοπαραγωγούς να προβληματιστούν σχετικά με τις ηθικές ευθύνες που συνεπάγεται η εργασία τους, όπως το να συμπεριφέρονται στους εργαζόμενούς τους και στο περιβάλλον με σεβασμόενθαρρύνοντας παράλληλα την υγιή κατανάλωση.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Ντομίνικο Πομπίλι, τον επίσκοπο της Βερόνας, πριν από την εμπορική έκθεση κρασιού «Vinitaly» που πραγματοποιείται στη πόλη της βόρειας Ιταλίας κάθε Απρίλιο. Το κλειδί για την κατανάλωση κρασιού είναι το μέτρο, σύμφωνα με τον Πομπίλι. «Το είπε ο Άγιος Παύλος – ένα ποτήρι είναι καλό για να σου φτιάξει τη διάθεση, αλλά με μέτρο».

Η Ιταλία αντιδρά στις προτάσεις να γίνουν υποχρεωτικές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι προειδοποιήσεις για την υγεία στα αλκοολούχα ποτά, αφού η Ιρλανδία έλαβε το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υιοθετήσει το μέτρο. Η κίνηση της Ιρλανδίας, η οποία συνάντησε τη διαμαρτυρία της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων έξι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα οδηγήσει στην τοποθέτηση προειδοποιητικών ετικετών για την υγεία στις φιάλες κρασιού, μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών από το 2026.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα