ΑΘΗΝΑ
20:15
|
02.05.2024
Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 30 φορές περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με το 2022.
Το 2022 είχαν καταγραφεί 941 κρούσματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη, η οποία παρατηρήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας να εντατικοποιηθεί η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της νόσου.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 30 φορές περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με το 2022.

«Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2023, περισσότερα από 30.000 κρούσματα καταγράφηκαν σε 40 κράτη εκ των 53 της περιοχής», η οποία εκτείνεται έως την κεντρική Ασία, ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ. Το 2022, είχαν καταγραφεί 941 κρούσματα.

Το Καζακστάν και η Ρωσία είναι οι πλέον πληγείσες χώρες, με περισσότερα από 10.000 κρούσματα η καθεμία. Με 183 κρούσματα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα της δυτικής Ευρώπης όπου η επανεμφάνιση της νόσου, η οποία θεωρείτο ότι είχε εξαλειφθεί το 2021, είναι πιο έντονη.

«Διαπιστώσαμε στην περιοχή, όχι μόνο τριακονταπλάσιο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων της ιλαράς, αλλά και σχεδόν 21.000 νοσηλείες και πέντε θανάτους που οφείλονται στην νόσο. Είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε. «Απαιτούνται επείγουσες προσπάθειες εμβολιασμού για να σταματήσει η μετάδοση και να αποτραπεί η εξάπλωση», τόνισε.

Η επανεμφάνιση αυτής της πολύ μεταδοτικής ιογενούς νόσου, που μπορεί να επιφέρει επιπλοκές μοιραίες για τη ζωή του ασθενούς, αποδίδεται στη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά τη διάρκεια των ετών όπου υπήρξε έντονη μετάδοση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερα από 1,8 εκατομμύριο βρέφη δεν εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς μεταξύ 2020 και 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα