ΑΘΗΝΑ
06:32
|
03.05.2024
«Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανεπαρκής. Δεν θα υπάρξει ψήφος ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια εξέλιξη», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σωκράτης Φάμελλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην επικείμενη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία η επιστολική ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού επεκτείνεται και στις εθνικές εκλογές.

«Είναι προφανές ότι δεν θα συνηγορήσουμε στο νομοθέτημα όπως το αφήσατε, παρότι δώσαμε δυνατότητα συναίνεσης και κάναμε και προτάσεις, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανεπαρκής. Δεν θα υπάρξει ψήφος ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια εξέλιξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ, αναφερόμενος στην τροπολογία, σχολίασε πως «Δεν τη χαρακτηρίζεις σοβαρή στάση με σεβασμό στη δημοκρατία. Προσβάλλετε τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας και φανερώνετε έλλειψη σοβαρότητας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε εκ νέου την τροπολογία που περιλαμβάνει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να δοθεί δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους Έλληνες του εξωτερικού.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε ότι «κατάφερε να δυναμιτίσει τη συζήτηση αυτού του σημαντικού νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο», ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «αυτό δεν έγινε μόνο με την αιφνιδιαστική τροπολογία για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, που κυριολεκτικά πέταξε στο τραπέζι χθες, αλλά και με όλη τη διαδικασία που ακολούθησε πριν και μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως εφόσον η πλειοψηφία δεν υιοθέτησε τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το κόμμα για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, τις οποίες αποκάλεσε «απαράβατες προϋποθέσεις», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα