ΑΘΗΝΑ
14:40
|
28.04.2024
Σκίτσο του Ολλανδού Tjeerd Royaards για τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του ακροδεξιού κόμματος, AfD.
Του Tjeerd Royaards
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την περασμένη Κυριακή σε όλη τη Γερμανία κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) και της ακραίας ιδεολογίας του, μετά τις αποκαλύψεις για τη συνάντηση στελεχών του με νεοναζιστική οργάνωση και το σχέδιο για απελάσεις μεταναστών, που εδώ και μία εβδομάδα έχει οδηγήσει σε σπάνιες, μαζικές κινητοποιήσεις.

Από την περασμένη Παρασκευή έχουν οργανωθεί περίπου 100 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την οργάνωση «Παρασκευή για το Μέλλον» και τη συλλογικότητα πολιτών Campact, εκ των οργανωτών του κινήματος.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής του AfD, Άλις Βάιντελ, δήλωσε ότι, εάν το κόμμα της λάβει την εξουσία, θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα τύπου Brexit για την παραμονή της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ένα Dexit θα δρούσε τονωτικά για την αυτοδιάθεση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά η Βάιντελ στη συνέντευξη που έδωσε στους βρετανικούς Financial Times.

Και ο Ολλανδός σκιτσογράφος Tjeerd Royaards σχολιάζει ότι το AfD έχει αρχίσει πλέον ανοικτά και απροκάλυπτα να δείχνει τα πραγματικά του χρώματα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα