ΑΘΗΝΑ
00:42
|
08.05.2024
Η Άλις Βάιντελ δήλωσε πως «ένα «Dexit» θα δρούσε τονωτικά για την αυτοδιάθεση της χώρας».
Άλις Βάιντελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηγέτης του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), Άλις Βάιντελ, δήλωσε ότι, εάν το κόμμα της λάβει την εξουσία, θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα τύπου Brexit για την παραμονή της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Financial Times, η Γερμανίδα πολιτικός ότι μια απόφαση όπως αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήταν «ολόσωστη» για τη Γερμανία και ότι ένα «Dexit» θα δρούσε τονωτικά για την αυτοδιάθεση της χώρας.

«Είναι ένα πρότυπο για τη Γερμανία, ότι μπορεί κανείς να πάρει μια τέτοια κυριαρχική απόφαση», δήλωσε η Βάιντελ.

Αυτή ήταν μια από τις πρώτες δημόσιες ανακοινώσεις του κόμματος, από την έναρξη ενός κύματος μαζικών διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο κατά του AfD, ύστερα από την αποκάλυψη ότι ηγετικά μέλη του κόμματος είχαν συμμετάσχει σε μια μυστική συνάντηση μαζί με εξτρεμιστικές ομάδες, στην οποία συζητήθηκε ένα «βασικό σχέδιο» για μαζικές απελάσεις αλλοδαπών και κατόχων γερμανικών διαβατηρίων, σε περίπτωση που το κόμμα λάβει την εξουσία.

Η Βάιντελ χαρακτήρισε την αποκάλυψη «σκανδαλώδη», λέγοντας ότι είχε διαστρεβλώσει την θέση του κόμματός της, το οποίο ήθελε να χρησιμοποιήσει το νόμο μόνο για να επαναπατρίσει ανθρώπους που δεν είχαν δικαίωμα να παραμείνουν στη Γερμανία.

«Το AfD είναι το κόμμα που υποστηρίζει την επιβολή των νόμων αυτής της χώρας», δήλωσε.

Οι διαδηλώσεις κατά του AfD στους δρόμους της Γερμανίας, ως αντίδραση στις αποκαλύψεις, αυξήθηκαν ραγδαία εντός του Σαββατοκύριακου, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα να υπολογίζεται ότι συμμετείχαν σε 90 διαφορετικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα