ΑΘΗΝΑ
17:07
|
03.05.2024
Η δημόσια κατακραυγή ακολούθησε τις αποκαλύψεις ότι το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξυφαίνει σχέδια για μαζική απέλαση μεταναστών.
Σε 200.000 εκτιμώνται οι διαδηλωτές σε δεκάδες πόλεις της χώρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, χθες Σάββατο, σε όλη τη Γερμανία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ακροδεξιά και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) για τη στάση του κατά των μεταναστών.

Σε πολλές πόλεις και μικρές κωμοπόλεις της χώρας οι διαδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα μαζικές, με χαρακτηριστικά τα πλακάτ που έγραφαν «Ο φασισμός δεν είναι εναλλακτική», ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαμαρτυρίες έρχονται μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι μέλη του AfD πραγματοποίησαν συνάντηση με ακροδεξιούς ακτιβιστές, με θέμα σχέδια για μαζική απέλαση μεταναστών και προσφύγων στην περίπτωση που το κόμμα αναλάβει την εξουσία της χώρας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, περίπου 35.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία – Φρανκφούρτη ενάντια στο AfD», κάνοντας πορεία στην οικονομική καρδιά της Γερμανίας.

Ένας παρόμοιος αριθμός διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο Ανόβερο, ενώ περί τις 30.000 εκτιμώνται οι διαδηλωτές στο Ντόρτμουντ και στις 50.000 όσοι συγκεντρώθηκαν στο Αμβούργο την Παρασκευή.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Στουτγάρδη, τη Νυρεμβέργη, το Μπράουνσβαϊγκ, την Ερφούρτη, το Κάσελ, την Καρλσρούη και δεκάδες μικρότερες πόλεις.

Η δημόσια τηλεόραση ARD της Γερμανίας εκτίμησε τη συνολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου σε περισσότερα από 200.000 άτομα.

Συνολικά, οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή, μαζί με όσες είναι προγραμματισμένες για σήμερα Κυριακή, όπως αυτή στο Βερολίνο, ξεπερνούν τις 100.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα