ΑΘΗΝΑ
01:59
|
28.04.2024
Το κατάστημα θα έχει αποκλειστικά πελάτες ξένους, μη Μουσουλμάνους, διπλωμάτες και θα ανοίξει σε συνοικία του Ριάντ όπου διαμένουν πρέσβεις.
Κάβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνοικία της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, όπου βρίσκονται οι περισσότερες πρεσβείες και κατοικίες διπλωματών, θα ανοίξει σύντομα η πρώτη κάβα. Το πρώτο κατάστημα νόμιμης πώλησης αλκοολούχων ποτών στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, οι πελάτες θα πρέπει να κάνουν εγγραφή μέσω εφαρμογής για έξυπνα κινητά ώστε να εξασφαλίσουν σχετικό κωδικό έγκρισης από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η εξέλιξη συμπεριλαμβάνεται σε πλειάδα αποφάσεων  μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που αποφασίζει ο Σαουδάραβας πρωθυπουργός και πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και οι οποίες θεωρούνταν αδιανόητες έως και πριν λίγα χρόνια (όπως π.χ. να οδηγούν ελεύθερα οι γυναίκες αυτοκίνητο).

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή είδηση δεν αφορά την πώληση αλκοόλ σε όλη τη χώρα αλλά ένα πολύ συγκεκριμένο προάστιο του Ριάντ, στο οποίο μένουν πρέσβεις και άλλοι ξένοι μη Μουσουλμάνοι διπλωμάτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα