ΑΘΗΝΑ
07:27
|
19.05.2024
Αφορμή έδωσε η σημερινή, πολύνεκρη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους που μετέφερε δεκάδες αιχμαλώτους Ουκρανούς στρατιώτες στο Μπέλγκοροντ.
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις 22.00 (ώρα Ελλάδας) ζήτησε απόψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που βρίσκεται από την αρχή της βδομάδας στη Νέα Υόρκη με αφορμή την χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του σώματος για τον πόλεμο στη Γάζα και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Λαβρόφ απαίτησε την συνεδρίαση αυτή τη φορά με αφορμή τη σημερινή, πολύνεκρη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους που μετέφερε δεκάδες αιχμαλώτους Ουκρανούς στρατιώτες στο Μπέλγκοροντ.

Η Μόσχα έκανε λόγο για βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια, κατηγορώντας το Κίεβο ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος στο οποίο — σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά — επέβαιναν 65 Ουκρανοί στρατιώτες, αιχμάλωτοι πολέμου που θα ανταλλάσονταν κατόπιν σχετικής συμφωνίας με Ρώσους αιχμαλώτους.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, σκοτώθηκαν 74 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν τρεις Ρώσοι στρατιώτες. Τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλοι τους Ρώσοι. Όπως ανέφεραν στο RIA Novosti κάτοικοι του χωριού, κοντά στο οποίο έπεσε το αεροσκάφος, πριν από τη συντριβή ακούστηκαν δύο εκρήξεις, με μεσοδιάστημα περίπου ενός λεπτού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα