ΑΘΗΝΑ
08:10
|
06.05.2024
Ακτιβιστές που φώναζαν «Ο Τζο της γενοκτονίας πρέπει να φύγει» διέκοψαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βιρτζίνια.
Ακτιβιστής άνοιξε μια παλαιστινιακή σημαία προτού οδηγηθεί έξω από την αίθουσα από άντρες της ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακτιβιστές που φώναζαν «Ο Τζο της γενοκτονίας πρέπει να φύγει» διέκοψαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τουλάχιστον δέκα φορές κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στο Μανάσας της Βιρτζίνια, διαμαρτυρόμενοι για την συνέργεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο ισραηλινό έγκλημα που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτό θα συνεχιστεί για λίγο. Το έχουν σχεδιάσει», ήταν η αντίδραση του Μπάιντεν, καθώς καθυστερούσε να μιλήσει, λόγω των διαμαρτυριών, ενώ υποστηρικτές του προσπαθούσαν να σκεπάσουν τις φωνές διαμαρτυρίας των ακτιβιστών φωνάζοντας το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών «Τέσσερα ακόμη χρόνια».

Ένας ακτιβιστής άνοιξε μια παλαιστινιακή σημαία και μια γυναίκα σήκωσε πανό που έγραφε «κατάπαυση του πυρός» προτού οδηγηθούν έξω από την αίθουσα από άντρες της ασφάλειας.

Ενώ η συγκεκριμένη συγκέντρωση του Μπάιντεν ήταν μέρος μιας προσπάθειας να θέσει το δικαίωμα της άμβλωσης στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας, η δράση των ακτιβιστών ανέδειξε μια άλλη προβληματική περιοχή μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, αυτήν της αμερικανικής στήριξης στο Ισραήλ.

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Μπάιντεν εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Τραμπ για τις αναπαραγωγικές ελευθερίες, κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικάνο ότι σχεδιάζει περαιτέρω περιορισμούς στις αμβλώσεις.

Ο Μπάιντεν επέκρινε τον πρώην πρόεδρο και πιθανό αντίπαλό του τον Νοέμβριο, ως «περήφανο» για το γεγονός ότι οι τρεις επιλογές του για το Ανώτατο Δικαστήριο συνέβαλαν στην ανατροπή του ομοσπονδιακού δικαιώματος στην άμβλωση το 2022.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής θέλουν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικάνους ότι θέλουν να επιβάλουν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα