ΑΘΗΝΑ
15:19
|
27.04.2024
Νέοι επίδοξοι χάκερ θα διευκολυνθούν από τη νέα τεχνολογία, ακόμα και αν δεν έχουν βαθιές γνώσεις χρήσης και διαχείρισης υπολογιστών.
Τεχνητή Νοημοσύνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ταχεία ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) θα οδηγήσει σε αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και θα μειώσει τα εμπόδια εισόδου για λιγότερο εξελιγμένους χάκερ να κάνουν ψηφιακό κακό, προειδοποίησε την Τετάρτη η βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας GCHQ.

Αυτό το χαμηλότερο φράγμα εισόδου πιθανότατα θα συμβάλει επίσης στην παγκόσμια αύξηση των επιθέσεων ransomware, όπου οι εγκληματίες κρυπτογραφούν συστήματα υπολογιστών για ψηφιακά λύτρα, ανέφερε σε έκθεσή του το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (NCSC), το οποίο αποτελεί μέρος της GCHQ.

«Το AI σχεδόν σίγουρα θα αυξήσει τον όγκο και θα αυξήσει τον αντίκτυπο των κυβερνοεπιθέσεων τα επόμενα δύο χρόνια. Ωστόσο, ο αντίκτυπος στην απειλή στον κυβερνοχώρο θα είναι άνισος», αναφέρει η έκθεση.

Πρότεινε ότι η μεγαλύτερη αύξηση των ικανοτήτων των κακόβουλων παραγόντων στον κυβερνοχώρο θα εργαλειοποιηθεί από καιροσκόπους χάκερ που δεν διαθέτουν απαραίτητα τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη διεξαγωγή επιθέσεων υψηλότερου επιπέδου.

Στο ελάχιστο, ανέφερε η έκθεση, η χρήση εργαλείων παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης όπως τα chatbots μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία πιο πειστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εγγράφων που χρησιμοποιούνται σε διαδικτυακές καμπάνιες ηλεκτρονικής απάτης.

Σε προηγμένο επίπεδο, οι πιο ικανοί κρατικά υποστηριζόμενοι χάκερ ήταν «οι καταλληλότεροι για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε προηγμένες επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο έναντι δικτύων, για παράδειγμα χρήση σε προηγμένη παραγωγή κακόβουλου λογισμικού», ανέφερε η έκθεση, αναφερόμενη σε κακόβουλο λογισμικό και ιούς υπολογιστών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο παλεύουν με την άνοδο πιθανών προβλημάτων ασφάλειας που συνδέονται με αλγόριθμους που μπορούν να δημιουργήσουν αλληλεπιδράσεις που μοιάζουν με τον άνθρωπο – μεταγλωττισμένα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα ή LLM, όπως το ChatGPT του OpenAI, το οποίο οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως πωλήσεις και εξυπηρέτηση πελατών.

Οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια εξακολουθούν να διερευνώνται. Οι αρχές στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά δήλωσαν ότι παρατήρησαν ορισμένους χάκερ να ενσωματώνουν την νέα τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα