ΑΘΗΝΑ
01:38
|
19.05.2024
Πληροφορίες αναφέρουν πως επέζησε ένας επιβάτης, από την πτώση του μισθωμένου σκάφους που μετέφερε εργαζόμενους σε ορυχείο της Rio Tinto.
Το μεγαλύτερο αδαμαντορυχείο του Καναδά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μικρό αεροπλάνο που μετέφερε εργάτες σε απομακρυσμένο ορυχείο συνετρίβη, για άγνωστους λόγους, χθες Τρίτη, κοντά στο Φορτ Σμιθ σε περιοχή του βορειοδυτικού Καναδά.

Το μισθωμένο αεροσκάφος της Northwestern Air Lease, που είχε προορισμό το ορυχείο διαμαντιών Ντάιαβικ που ανήκει στον κολοσσό των εξορύξεων Rio Tinto, έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Τρεις μοίρες της Βασιλικής Καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας υποστήριξαν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης για το αεροσκάφος, το οποίο εντοπίστηκε τελικά κοντά στον ποταμό Σλέιβ, δήλωσε ο αξιωματικός δημοσίων σχέσεων των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν επτά άνθρωποι, από τους οποίους επιβίωσε ένας, σύμφωνα με την πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου. Η κατάστασή του δεν είναι σαφής σε αυτό το στάδιο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μια ημέρα αφότου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ελικόπτερο συνετρίβη στη γειτονική Βρετανική Κολομβία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα