ΑΘΗΝΑ
14:19
|
30.04.2024
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρείται πιθανό πως διέταξε την κατεδάφιση 30μετρου μνημείου που συμβόλιζε τον στόχο της συμφιλίωσης με την Νότια Κορέα.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εγκαταλείψει κάθε σκέψη ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, την οποία έχει πλέον χαρακτηρίσει ως «πρωταρχικό εχθρό ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σημαντικό αριθμό πυραύλων Κρουζ από την δυτική της ακτή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο της Σεούλ.

«Ο στρατός μας εντόπισε αρκετούς πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα προς την Κίτρινη Θάλασσα περίπου στις 7:00 π.μ. σήμερα [22:00 GMT την Τρίτη]», αναφέρεται στη σχετική δήλωση, ενώ προστίθεται ότι «οι λεπτομερείς προδιαγραφές αναλύονται προσεκτικά από τις αρχές πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ».

Οι δοκιμές πυραύλων Κρουζ δεν απαγορεύονται βάσει των κυρώσεων του ΟΗΕ που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ, αλλά η Νότια Κορέα δήλωσε ότι παρακολουθεί περαιτέρω δραστηριότητες από τη Βόρεια Κορέα.

Οι πύραυλοι Κρουζ είναι αεριωθούμενοι και να πετούν σε χαμηλότερο ύψος από τους πιο εξελιγμένους βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά οι αναλυτές λένε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία επειδή είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν από τα ραντάρ.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει να επιταχύνει την ανάπτυξη των όπλων του και να εκπέμπει απειλές πυρηνικής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, επεκτείνουν τις συνδυασμένες στρατιωτικές ασκήσεις τους – τις οποίες ο Κιμ καταγγέλλει ως πρόβες εισβολής,

Οι τελευταίες εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν καθώς η μονάδα ειδικού πολέμου του Ναυτικού της Νότιας Κορέας συμμετείχε σε εκπαίδευση στην ανατολική ακτή κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Η 10ήμερη εκπαίδευση, η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη, έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ανέφερε το JCS, μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει επίσης εγκαταλείψει κάθε στόχο ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, την οποία έχει πλέον χαρακτηρίσει ως «πρωταρχικό εχθρό ».

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θεωρείται επίσης πιθανό πως διέταξε την κατεδάφιση ενός μνημείου της Πιονγκγιάνγκ ύψους 30 μέτρων που συμβόλιζε τον στόχο της συμφιλίωσης με τη Νότια Κορέα.

Το NK News, ένα διαδικτυακό έντυπο που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη χώρα, ανέφερε ότι οι δορυφορικές εικόνες που λήφθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι το Μνημείο των Τριών Χαρτών για την Εθνική Επανένωση, γνωστό ανεπίσημα ως Αψίδα της Επανένωσης, δεν ήταν πλέον εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Διεργασίες Μπλίνκεν για συμφωνίες ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ υπό όρους

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα