ΑΘΗΝΑ
14:17
|
06.05.2024
Δεκάδες γυναικείες οργανώσεις κινητοποιούνται σήμερα με κεντρικό σύνθημα την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει άμεσα την απελευθέρωση όλων των ομήρων.
Γυναίκες διαδηλώτριες στο Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κεντρικό σύνθημα τη φράση «Ο χρόνος τρέχει», χιλιάδες γυναίκες σήμερα στο Ισραήλ εντείνουν από το πρωί τις κινητοποιήσεις, τα μπλόκα σε δρόμους και τις διαδηλώσεις απαιτώντας από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να προχωρήσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ώστε να εξασφαλίσει άμεσα την απελευθέρωση των περίπου 130 ομήρων που κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι από μαχητές της Χαμάς στη Γάζα εδώ και 110 μέρες.

Οι κινητοποιήσεις συμπεριλαμβάνουν μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους μεγάλων πόλεων όπως η Ιερουσαλήμ, η Χάιφα, το Τελ Αβίβ και διοργανώνονται από 57 γυναικείες οργανώσεις και ομάδες συμπαράστασης στις οικογένειες των δεκάδων ομήρων.

Πλάι στις εκατοντάδες γυναίκες που διαδήλωσαν στη Χάιφα ήταν και συγγενείς ομήρων που αγωνιούν για την τύχη τους.

Ορισμένοι από τους συγγενείς των ομήρων αποδοκίμασαν την κυβέρνηση του Νετανιάχου θεωρώντας πως έχουν θέσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα το ζήτημα των ομήρων μπροστά στην κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ ανοικτό είναι και το «βόρειο μέτωπο» στα σύνορα με το Ισραήλ και τις εντεινόμενες εχθροπραξίες με τη Χεζμπολάχ.

Η κεντρική διαδήλωση των γυναικείων οργανώσεων έχει προγραμματιστεί απόψε μετά τις 19.30 σε κεντρική πλατεία του Τελ Αβίβ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Χαμάς: Το κλείσιμο του Αλ Τζαζίρα στο Ισραήλ καταπατά την ελευθερία του λόγου

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα