ΑΘΗΝΑ
20:49
|
04.05.2024
Αληθινό «χρυσωρυχείο» αποδείχθηκε για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ ο πολυτελέστατος γάμος του ζεύγους Ελίζαμπεθ Ελέτσι και Νεκτάριου Λεμονίδη.
Από τον γάμο πρώην παίκτριας του Survivor και ενός γιατρού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάρτι φοροδιαφυγής αποδείχθηκε το γαμήλιο τραπέζι πολυτελείας που έκαναν πριν λίγους μήνες δύο νεόνυμφοι «σελεμπριτάδες» καθώς ελεγκτές της ΑΑΔΕ αξιοποίησαν στο έπακρον τις αναρτήσεις του ζεύγους σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης βάζοντας στο χέρι…στους επαγγελματίες που πραγματοποίησαν το πολυτελές γλέντι «ξεχνώντας» να δηλώσουν στην εφορία ό,τι όφειλαν.

Η υπόθεση αφορά το γάμο μίας πρώην παίχτριας του Survivor, Ελίζαμπεθ Ελέτσι, με τον (όπως φάνηκε εύπορο) γιατρό Νεκτάριο Λεμονίδη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για τον πολυτελή γάμο της η Ελίζαμπεθ Ελέτσι  είχε δηλώσει πως κόστισε γύρω στις 50.000 ευρώ και πως ο σύζυγός της ήταν γαλαντόμος και «κιμπάρης» αδιαφορώντας για παζάρια.

Το ζεύγος πριν να γίνει το γαμήλιο γλέντι φύλλο και φτερό από την ΑΑΔΕ

Όπως καταγράφηκε τότε από τις αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ΜΜΕ που τις αναπαρήγαγαν, σχεδόν για κανέναν από τους συντελεστές δεν προέκυψε η έκδοση παραστατικού για τις υπηρεσίες του σε ένα γάμο, όπου οι εκατοντάδες καλεσμένοι έφαγαν με χρυσά μαχαιροπήρουνα και πήραν για μπομπονιέρες κουτιά με κουφέτα και χρυσά κεριά.

Στη δεξίωση τραγούδησε ο Τριαντάφυλλος, η νύφη φόρεσε δύο ακριβά νυφικά και το ζεύγος έκοψε επταώροφη  τούρτα υπερπαραγωγή με δύο στέμματα στην κορυφή.

Η υπερπροβολή του γάμου ενεργοποίησε το ειδικό λογισμικό και την ομάδα ελεγκτών της ΑΑΔΕ, που σκανάρει τα social media. Με τη βοήθεια του ειδικού αλγορίθμου, οι ελεγκτές εντόπισαν έναν, έναν, τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης, που ακολούθησε.

Τι βρήκαν; Μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Ο διοργανωτής του γαμήλιου γλεντιού που λανσάρεται σαν «planner επωνύμων» δεν συμμετέχει φορολογικά σε κάποια επιχείρηση, ούτε έχει κάνει έναρξη δραστηριότητας μέσω ατομικής επιχείρησης. Αποδείχθηκε πως λειτουργεί επαγγελματικά μέσω της επιχείρησης συγγενικού προσώπου, το αντικείμενο δραστηριότητας της οποίας σχετίζεται όντως με τη διοργάνωση γαμήλιων δεξιώσεων. Ωστόσο, δεν είχε εκδοθεί παραστατικό για τις υπηρεσίες σχεδιασμού της γαμήλιας δεξίωσης.  Όσο για τον «διοργανωτή γαμήλιων γλεντιών διάσημων»; Δεν δήλωσε καθόλου έσοδα, ούτε από μισθωτές υπηρεσίες ενώ ο συγγενής του/της δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 20.000 για το 2022.

Η εταιρεία νυφικών δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τα ρούχα, που έφτιαξε. Για το διάστημα που έγινε ο γάμος, προκύπτει έκδοση 10 αποδείξεων, μέσου ποσού 300 ευρώ, αξία που γενικά απέχει μακράν και από αυτή μιας ημερήσιας ενοικίασης.

Το κτήμα, στο οποίο έγινε το γαμήλιο γλέντι εξέδωσε μόνο ένα παραστατικό 3.000 ευρώ κατά την ημερομηνία τέλεσης του γάμου. Από το 2019, που έκανε έναρξη η επιχείρηση, έχει συσσωρεύσει ζημιές άνω των 200.000 ευρώ ενώ εμφανίζεται να ενοικιάζει ακίνητο, με ετήσιο μίσθωμα που ξεπερνά τις 55.000 ευρώ.

Ο τραγουδιστής Τριαντάφυλλος δεν διαβίβασε μέσω του myDATA τιμολόγιο για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Διαπιστώθηκε επίσης πως τα προηγούμενα χρόνια δήλωνε εισοδήματα της τάξης των ….10.000 ευρώ, όταν, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, υπάρχει πλήθος εμφανίσεών του σε νυχτερινά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Ο μουσικός, που έπαιξε στο party, έχει κάνει έναρξη το 2021 και από τις προσωπικές του σελίδες στο facebook φαίνεται ότι έχει εμφανιστεί σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και συναυλιών. Αθροιστικά, τα έσοδα της ατομικής επιχείρησης για το 2021 και 2022 είναι λίγο κάτω των 7.000 ευρώ , με αθροιστικό αποτέλεσμα ζημία περί τα 6.000 ευρώ.

Ο DJ του γάμου έκανε διακοπή της ατομικής του επιχείρησης το 2011 και δεν συμμετέχει σε κάποια εταιρεία. Παρότι σε Μέσα Δικτύωσης εμφανίζεται ως dj σε πλήθος εκδηλώσεων, τα δηλούμενα εισοδήματά του από μισθωτή εργασία για το 2022 και το 2021 είναι λίγο άνω των 3.000 ευρώ , ενώ για το 2020 και 2019 είναι κάτω των 2.000  ευρώ.

Η ατομική επιχείρηση παρασκευής της γαμήλιας τούρτας εξέδωσε κατά τη μέρα του γάμου ένα παραστατικό 1.000 ευρώ, που φαίνεται να σχετίζεται με το γάμο. Ωστόσο, πρόκειται για επιχείρηση παρασκευής κέικ και εντυπωσιακών/θεματικών γλυκών και τουρτών για γενέθλια, γάμους και βαπτίσεις, που παρά την έντονη αναγνωρισιμότητα της μέσω της παρουσίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει εμφανίσει ποτέ κέρδη από την έναρξη της επιχείρησης. Αντιθέτως (μαντέψτε…) συσσωρεύει ζημιές, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η επιχείρηση, που παρείχε τα σερβίτσια της δεξίωσης, δεν έχει ταμειακή, ούτε διαβιβάζει στοιχεία μέσω myDΑΤΑ. Δεν προκύπτει λοιπόν η διαβίβαση κάποιου παραστατικού που να σχετίζεται με την γαμήλια δεξίωση.

Το κομμωτήριο, που επιμελήθηκε το χτένισμα της νύφης, δεν έχει φορολογικό μηχανισμό. Από το MyDATΑ, προκύπτουν μόνο κάποια τιμολόγια προς επιχειρήσεις, άρα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν ενδείξεις τιμολόγησης των υπηρεσιών, που παρασχέθηκαν στην νύφη.

Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε το μακιγιάζ της νύφης δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τις υπηρεσίες της.

Από το ανθοπωλείο έχει εκδοθεί ένα παραστατικό 490  ευρώ που ίσως σχετίζεται με το γάμο, λόγω ημερομηνίας. Η επιχείρηση δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 239.000 ευρώ τo 2022, με ζημιές χρήσης λίγο κάτω από τα 10.000 ευρώ . Παράλληλα όμως κατέχει περί τα 10 φορτηγά αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού τα οποία προφανώς χρησιμοποιεί σε παραλαβές και διανομές.

Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε τη φωτογράφηση δεν χρησιμοποιεί ταμειακή και από το myDΑΤΑ δεν προκύπτει διαβίβαση παραστατικού παροχής υπηρεσιών για τις υπηρεσίες φωτογράφισης, που πρόσφερε στον γάμο.

Tο κοσμηματοπωλείο, από το οποίο αγοράστηκε το γαμήλιο δαχτυλίδι, δεν διαβιβάζει στοιχεία πώλησης, ούτε μέσω eSend, αλλά ούτε και μέσω myDΑΤΑ. Συνεπώς, δεν εντοπίστηκε παραστατικό για το δαχτυλίδι, το οποίο φέρεται να ήταν μεγάλης αξίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα