ΑΘΗΝΑ
16:14
|
27.04.2024
Αντιμέτωπη με κατηγορίες η συνταξιούχος -Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στην Αβύδου 146.
Η σύλληψη της συνταξιούχου με την παρουσία πάνοπλων αστυνομικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιωάννα Κολοβού και ο γιός της συνελήφθησαν από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια νέας επιχείρησης έξωσής της από το διαμέρισμά της στου Ζωγράφου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση χημικών απέναντι στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν κατά της έξωσης.

Το απόγευμα, η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος και ο γιός της αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και βίας κατά υπαλλήλων.

Σύλληψη της Ιωάννας Κολοβού και του γιου της από τις δυνάμεις της αστυνομίας

Η δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου.

Η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη. Οι αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το ΑΤ Ζωγράφου απαιτώντας την απελευθέρωση τους.

Βία και χημικά από τα ΜΑΤ στο ΑΤ Ζωγράφου 

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους έξω από το ΑΤ Ζωγράφου. Με χημικά, οι δυνάμεις καταστολής έσπασαν τον ανθρώπινο κλοιό και επιβίβασαν την Ιωάννα Κολοβού και τον γιο της σε όχημα για να τους μεταφέρουν στην Ευελπίδων, μετά την προσαγωγή τους κατά την εισβολή των ΜΑΤ στην κατοικία τους.

«Κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το σπίτι της καταγγέλλοντας τη νέα επιχείρηση έξωσης.

«Εδώ είμαστε, ήρθαμε από το πρωί. Έγινε μια κινητοποίηση αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Υπήρχε εισαγγελέας, έγινε η έξωση και τώρα τους πάνε στο αστυνομικό τμήμα» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.

«Τους πήραν με τις παντόφλες. Πολύ άγρια αυτά που συμβαίνουν» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2022 είχε γίνει και πάλι έξωση από το σπίτι της με εισβολή της αστυνομίας.

Κάλεσμα Συνδικάτου Οικοδόμων για συγκέντρωση σήμερα στις 6.30 μ.μ έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων για την πραγματοποίηση συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, το κάλεσμα αναφέρει:

«ΟΛΟΙ σήμερα 6.30μμ έξω από το σπίτι της Ι.Κολοβού στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου.

Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!».

Στο πλευρό της Ιωάννας Κολοβού ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος

Στο πλευρό της Ιωάννα Κολοβού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή Καισαριανής, καθώς ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος παραβρίσκεται έξω από το ΑΤ Ζωγράφου.

Σε καταγγελία της, η Δημοτική Αρχή σημειώνει:

«Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που για μία ακόμη φορά χρησιμοποίησε τις δυνάμεις καταστολής εναντίον εργαζομένων και λαϊκών φορέων που διαδήλωναν έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού ενάντια στη νέα επιχείρηση έξωσής της.

Οι διαδηλωτές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ που με πρωτοφανή αγριότητα χτυπούσαν με γκλοπς και ασπίδες ενώ προέβησαν και σε χρήση χημικών. Μεταξύ των προπηλακισθέντων, και μέλη της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής με επικεφαλής το Δήμαρχο Ηλία Σταμέλο.

Με μια γκαγκστερικού τύπου επιχείρηση νωρίς το πρωί, οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας απέκλεισαν τις προσβάσεις στο δρόμο που βρίσκεται το σπίτι, ενώ κατέφθασε και φορτηγό για να μαζέψει την οικοσκευή. Και σα να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ζωγράφου.

Οι εξώσεις δεν θα περάσουν!

Να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη και η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά!

Τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός!».

Να επιστρέψουν στο σπίτι τους η δημοσιογράφος και ο γιος της ζητά το ΜεΡΑ25

«Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, στην περιοχή του Ζωγράφου, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της και προχώρησαν στη σύλληψη της ίδιας και της υπόλοιπης οικογένειας. Ξανά στο παρελθόν άλλες δύο φορές η αστυνομία έχει δοκιμάσει να πραγματοποιήσει έξωση στην Ιωάννα από το σπίτι της, όμως όλες οι προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό εξαιτίας των κινητοποιήσεων των κατοίκων και φορέων της περιοχής που βρέθηκαν εκεί για να το αποτρέψουν.

Δυστυχώς παρακολουθούμε το επόμενο στάδιο του έργου των πλειστηριασμών που απελευθέρωσε η κυβέρνηση, με την μη προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι εικόνες με αστυνομικούς των ΜΑΤ να συλλαμβάνουν οικογένειες και να προσπαθούν να παραδώσουν τις περιουσίες των ανθρώπων στα funds, είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να επιτρέψουμε.

Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι η Ιωάννα και ο γιος της Αντώνης, και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Ως ΜέΡΑ25 τονίζαμε από την πρώτη στιγμή πως με την ψήφιση του σχεδίου Ηρακλής, η κυβέρνηση θα άφηνε απροστάτευτα τα λαϊκά νοικοκυριά απέναντι στις τράπεζες και το αποτέλεσμα θα ήταν η βαρβαρότητα των εξώσεων, με τις εικόνες που έχουμε ήδη παρακολουθήσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ επιλέγει να προστατέψει τα συμφέροντα των funds και των κορακιών, της εταιρίας – φάντασμα «LOTUS 4A ΙΚΕ», που διεκδικεί το σπίτι της συνταξιούχου.

Καλούμε όλες και όλους, να στηρίξουν, απόψε, στις 6:30μμ, στην οδό Αβύδου, στου Ζωγράφου, την κινητοποίηση των κατοίκων για την υπεράσπιση της Ιωάννας και κάθε επόμενης έξωσης.

Απαιτούμε:

– Προστασία της πρώτης και λαϊκής κατοικίας.
– Παύση κάθε πλειστηριασμού και εξώσεων.
– Ίδρυση Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας.
– Κατάργηση του Σχεδίου Ηρακλής».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα