ΑΘΗΝΑ
15:51
|
27.04.2024
Το φορτηγό μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέρια και ως αποτέλεσμα προκλήθηκε έκρηξη και τεράστια πυρκαγιά στην περιοχή.
Στιγμιότυπο από την έκρηξη στη Μογγολία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις πυροσβέστες, σκοτώθηκαν σε έκρηξη όταν φορτηγό που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στη Μογγολία.

Η τεράστια πυρκαγιά που ακολούθησε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, τραυμάτισε 11 ανθρώπους σε διασταύρωση κοντά στην αγορά Ντουντζινγκαράβ, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Μογγολίας (NEMA).

Το φορτηγό μετέφερε 60 τόνους φυσικό αέριο. Η πυρκαγιά κατέκλυσε πολλά διπλανά κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα οικιστικό, ενώ πολλά αυτοκίνητα απανθρακώθηκαν.

Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδειχναν επίσης σπασμένα παράθυρα σε ένα κοντινό σχολείο μετά το ατύχημα έξω από ένα εμπορικό κέντρο.

Οι κάτοικοι μιας κοντινής πολυκατοικίας μεταφέρθηκαν προσωρινά σε ασφαλές μέρος, ανέφερε η NEMA, προσθέτοντας ότι οι δρόμοι γύρω από την περιοχή έκλεισαν καθώς οι αρχές εργάζονταν για τον καθαρισμό του χώρου.

Περισσότεροι από 600 πυροσβέστες επιστρατεύτηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς σε επιχείρηση που συμμετείχαν 100 οχήματα.

«Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα του δυστυχήματος, τρεις στελέχη της 63ης Πυροσβεστικής και Διάσωσης της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σκοτώθηκαν ενώ εκτελούσαν το καθήκον τους», ανέφερε η ΝΕΜΑ σε ανάρτησή της στο Facebook.

Δέκα από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα και ένα παιδί νοσηλεύεται για δηλητηρίαση.

Ο Ρίτσαρντ Μπουανγκάν, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μογγολία, δήλωσε ότι «με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκε το τραγικό δυστύχημα» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο προσωπικό του NEMA σε μια ανάρτηση στο X.

Η πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μογγολία δήλωσε ότι ήταν «σοκαρισμένη και συντετριμμένη» από το ατύχημα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα