ΑΘΗΝΑ
10:32
|
20.05.2024
Τα πλοία μεταφέρουν φορτία για τα αμερικανικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, σύμφωνα με την εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολυεθνική εταιρία θαλάσσιων μεταφορών Maersk ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο πλοία της, τα οποία φέρουν σημαίες των ΗΠΑ, αναγκάστηκαν να αλλάξουν την πορεία τους λόγω εκρήξεων, την ώρα που διέρχονταν μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ προς βόρεια κατεύθυνση, με την συνοδεία αμερικανικών πολεμικών πλοίων.

«Κατά τη διαδρομή, και τα δύο πλοία ανέφεραν ότι είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση και η συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναχαίτισε επίσης πολλά βλήματα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Κανένα μέλος των πληρωμάτων δεν τραυματίστηκε και τα πλοία επέστρεψαν στον Κόλπο του Άντεν.

Και τα δύο πλοία διαχειρίζονται από αμερικανική θυγατρική της Maersk και μεταφέρουν φορτία για τα αμερικανικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, αλλά και άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Νωρίτερα, η βρετανική υπηρεσία ναυτιλιακής ασφαλείας (UKMTO), ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πλοίο που έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης. Η UKMTO ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για μια «έκρηξη που συνέβη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων» από ένα πλοίο, 50 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Μούχα στη νοτιοδυτική Υεμένη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυριαρχία Στασινού στις εκλογές του ΤΕΕ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και σκόνη

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα