ΑΘΗΝΑ
16:01
|
30.04.2024
Έξι στα 10 νοικοκυριά μετρούν τα φραγκοδίφραγκα μετά τις πρώτες 19 μέρες του μήνα αφού ο μισθός που παίρνουν δεν φτάνει ούτε για τα βασικά…
Φτώχεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόλις 19 μέρες επαρκεί ο μισθός για 6 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά επισημαίνει έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ  με τον πρόεδρό του, Γιώργο Καββαθά, να επισημαίνει πως δύο από τις αιτίες είναι η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια και οι εναρμονισμένες πρακτικές καρτέλ στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 15% των νοικοκυριών δήλωσε ότι τα εισοδήματά του δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές του ανάγκες, εύρημα που καταδεικνύει πως υψηλό ποσοστό νοικοκυριών ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αυτό είναι αυξημένο σε σχέση με το ποσοστό της αντίστοιχης έρευνας του 2022 (11,9%).

Ωστόσο, όπως καταδεικνύεται από την έρευνα, κάθε πέρσι ήμασταν και καλύτερα, καθώς το 2022 το 51% των νοικοκυριών δήλωνε πως το μηναίο εισόδημα έφθανε για 19 μέρες του μήνα.

Αίσθηση προκαλεί και ένα ακόμη στοιχείο: To 50% των νοικοκυριών δηλώνει ότι μεταθέτει αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις λόγω φτώχειας!

Επιπλέον, το μέσο νοικοκυριό «αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς και ένα ποσοστό και την εφορία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τόνισε πως «περάσαμε νόμο με τον οποίο κάναμε κατώτερες τις κλαδικές συμβάσεις από τις ατομικές συμβάσεις». Και συνέχισε χαρακτηριστικά:

«Ας αποφασίσουμε ως χώρα τι θέλουμε και ας γυρίσουμε το καράβι στη σωστή ρότα. Και η σωστή ρότα είναι ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ο μισθός της ΕΓΣΣΕ πρέπει να επιστρέψουν στους κοινωνικούς εταίρους. Και Συλλογικές Συμβάσεις. Έχουμε μία εμπειρία 30 ετών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα