ΑΘΗΝΑ
15:48
|
28.04.2024
«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά από το χέρια της μητέρα της» τόνισε η εισαγγελέας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.
Ρούλα Πισπιρίγκου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, κατά την μαραθώνια αγόρευσή της εισηγήθηκε στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους να κρίνουν ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά από το χέρια της μητέρα της» τόνισε η εισαγγελέας αναφερόμενη στην 9χρονη κόρη της κατηγορουμένης, Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, εκτιμώντας πως το κοριτσάκι έζησε «ό,τι πιο εφιαλτικό μπορεί να ζήσει ένα παιδί».

«Το ζήτημα δεν είναι αν το έκανε ή δεν το έκανε, αυτό προκύπτει. Το σκληρό είναι γιατί το έκανε, ποια ήταν αιτία και αν το αναλογιστεί κανείς είναι να τρελαθεί. Το πιο παράλογο είναι για ποιο λόγο η ζωή του έγινε ένα ατελείωτο βασανιστήριο, για ποιο λόγο ήλθε η κακοποίηση από την ίδια του τη μάνα. Είχε την ατυχία να έχει μάνα, τροφό, προστάτη την κατηγορούμενη» τόνισε η εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο έκανε φύλλο και φτερό την απολογία της Πισπιρίγκου, λέγοντας πως η λογική δεν μπορεί να ακολουθήσει «ούτε τις αντιφάσεις, ούτε τα ψέματά της».

Χαμόγελα επίπλαστης οικογενειακής ευτυχίας πίσω από το δράμα ενός παιδιού

Το δικαστήριο θα συνεχιστεί σε μία βδομάδα, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, οπότε αναμένονται οι αγορεύσεις των  συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα