ΑΘΗΝΑ
20:09
|
02.05.2024
Η νέα, επικίνδυνη και άκρως viral τάση στο TikTok και το Instagram ανησυχεί τις αρχές. Τι το ιδιαίτερο έχουν οι συγκεκριμένες οδοντογλυφίδες.
Πράσινες τηγανητές οδοντογλυφίδες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων & Φαρμάκων της Νότιας Κορέας εξέδωσε προειδοποίηση για τη νέα και επικίνδυνη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει συνεπάρει κυρίως τους νέους και τις νέες της χώρας. Η τάση… θέλει τους νέους να καταναλώνουν τηγανιτές βιοδιασπώμενες οδοντογλυφίδες, οι οποίες θυμίζουν τηγανιτές πατάτες μιας και παρασκευάζονται από ένα είδος αμύλου.  

Τα βίντεο με νέους και νέες να καταναλώνουν τις τηγανιτές οδοντογλυφίδες με συνοδευτικά, όπως τριμμένο τυρί, συγκεντρώνουν χιλιάδες likes και shares στο στο TikTok και το Instagram.

«Η ασφάλειά του προϊόντος ως τροφίμου δεν έχει επιβεβαιωθεί», αναφέρει το υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων & Φαρμάκων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X στις 24/1. «Παρακαλούμε μην τις καταναλώνετε», καταλήγει η υπουργική προειδοποίηση. Το γεγονός ότι το εν λόγω προϊόν είναι βιοδιασπώμενο ή από «φυσικά» υλικά δεν εγγυάται αυτομάτως πως είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Για την παρασκευή των οδοντογλυφίδων χρησιμοποιούνται χρωστικές τροφίμων για να τους προσδώσουν μια πράσινη χροιά. Αποτελούνται, δε, από κομποστοποιημένο άμυλο πατάτας ή καλαμποκιού, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και βιοδιασπώμενα.

Οι οδοντογλυφίδες απαντώνται συχνά στα εστιατόρια στη Νότια Κορέα και σερβίρονται μαζί με ορεκτικά ή άλλα finger foods.

«Είναι πολύ τραγανές», λέει ένας χρήστης του TikTok και δοκιμάζει live μια τηγανιτή οδοντογλυφίδα!  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα