ΑΘΗΝΑ
16:36
|
01.05.2024
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για τη συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού μεταγωγικό Il-76 στο Μπελγκορόντ.
Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι παίζει με τις ζωές Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για να διαλευκανθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Για το αεροπορικό δυστύχημα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν και οι 74 επιβαίνοντες της πτήσης, συμπεριλαμβανομένων των 65 Ουκρανών αιχμαλώτων.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παίζει με τις ζωές Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου. «Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι παίζουν με τις ζωές ουκρανών αιχμαλώτων», την αγωνία των αγαπημένων τους προσώπων και τα αισθήματα του λαού μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, κατηγόρησε το καθεστώς του Κιέβου ότι κατέρριψε σκόπιμα το μεταγωγικό Il-76, επισημαίνοντας ότι στο αεροσκάφος που συνετρίβη στη ρωσική περιφέρεια Μπελγκορόντ επέβαιναν Ουκρανοί οι οποίοι επρόκειτο να απελευθερωθούν στο πλαίσιο συμφωνίας για την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει μάλιστα πως «τα ραντάρ κατέγραψαν την εκτόξευση δύο ουκρανικών πυραύλων». Η ουκρανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την εν λόγω πτήση ώστε να φροντίσει για την ασφάλεια του εναέριου χώρου, όπως σε προηγούμενες αντίστοιχες περιστάσεις. Τέλος, το Αρχηγείο Συντονισμού της Ουκρανίας για τη Μεταχείριση Αιχμαλώτων Πολέμου δήλωσε ότι ερευνά τη συντριβή και δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία. Αντίθετα, προειδοποίησε να μην κοινοποιούνται «μη επαληθευμένες πληροφορίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα