ΑΘΗΝΑ
13:03
|
06.05.2024
Πρόκειται για ακόμη μία ωμότητα που διαπράχθηκε από το εγκληματικό καθεστώς Ζελένσκι, λέει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
IL-76
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προκαλεί η σημερινή πολύνεκρη συντριβή του αεροσκάφους IL-76 στο Μπελγκορόντ, που μετέφερε δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου. Το ρωσικό υπουργείο επιρρίπτει ευθύνες άμεσα στην Ουκρανία,  υποστηρίζοντας πως χτυπήθηκε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα από το χωριό Liptsy του Χάρκοβο. Αναφέρει δε πως οι ουκρανικές αρχές ήταν πλήρως ενημερωμένες για το ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

«Πρόκειται για ακόμη μία ωμότητα που διαπράχθηκε από το εγκληματικό καθεστώς Ζελένσκι. Αμέσως μόλις συνετρίβη το αεροσκάφος, έκαναν τη μισάνθρωπη δήλωση για ‘νίκη των θαρραλέων ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας’» αναφέρει η ανακοίνωση παρατηρώντας πως μόλις έγινε γνωστό πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δεκάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι, το Κίεβο έκανε στροφή 180 μοιρών αρνούμενο σχέση με το δυστύχημα.

«Η επίθεση στο αεροπλάνο ήταν εσκεμμένη ενέργεια. Μία τρομοκρατική ενέργεια που δείχνει σαφώς την ανικανότητα του Κιέβου να διαπραγματευτεί» τονίζεται στην ανακοίνωση επισημαίνοντας πως και άλλες φορές «η χούντα Ζελένσκι» έχει προβεί «στη σκληρή δολοφονία Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου».

Κατηγορεί τις ουκρανικές αρχές πως θεωρούν τους ανθρώπους «αναλώσιμα υλικά» και τους δολοφονούν παίρνοντας εντολές «από τα αφεντικά τους στη Δύση που τους εφοδιάζουν με δυτικά όπλα».

Απευθύνει έτσι έκκληση προς «διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις και τους λαούς του κόσμου να αποκηρύξουν αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και τα εγκλήματα του ουκρανικού καθεστώτος» γιατί «η σιωπή μπορεί να σημαίνει υποστήριξη στη «βάρβαρη φύση του καθεστώτος και των τρομοκρατικών ενεργειών».’

Την Πέμπτη η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Στο μεταξύ απόψε η Γαλλία που προεδρεύει αυτό τον μήνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το αίτημα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, για έκτακτη συνεδρίαση του σώματος απόψε στις 22.00 και προγραμμάτισε σχετική συνεδρίαση για το αεροπορικό δυστύχημα, αύριο Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα