ΑΘΗΝΑ
12:33
|
28.04.2024
Για τις 20 Σεπτεμβρίου του 2024 αναβλήθηκε η δίκη των τριών αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, λόγω αποχής των δικηγόρων.
Στιγμιότυπο από διαδήλωση στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβολή για τις 20 Σεπτεμβρίου του 2024 πήρε η δίκη των τριών αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του, επρόκειτο να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο.

Έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και ενόψει της δίκης έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συγκάλεσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου στην οποία οι συμμετέχοντες «ζητούν δικαιοσύνη και όχι συγκάλυψη του άγριου και αναίτιου ξυλοδαρμού ενός νέου ανθρώπου που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις κατά της καύσης σκουπιδιών και την ημέρα του ξυλοδαρμού του, προσάγονταν στο αυτόφωρο συναγωνιστές του που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα ως υπαίτιοι εντάσεων έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ».

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος, επανέλαβε ότι αυτό που περιμένουν είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες που παραγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας μετά την προσφυγή της οικογένειας και η οποία έγινε δεκτή, ώστε να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν ως βασανιστές οι αστυνομικοί που είχαν συμμετοχή.

Στο ερώτημα αν η νέα καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της παραγγελίας που δόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών, υποστήριξε ότι ήδη έχει περάσει 1,5χρόνος και ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προανακρίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τριάμισι χρόνια, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την «κακοποίηση του παιδιού του, στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από το τσιμεντάδικο της Lafarge στο Βόλο, χτυπήθηκε αναίτια μπροστά στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης από αστυνομικούς της Α.Δ. Μαγνησίας, βασανίστηκε και οδηγήθηκε στο θάνατο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα