ΑΘΗΝΑ
20:22
|
27.04.2024
Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου αναρρώνει στο ίδιο νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου εισήχθη πριν μέρες και η 42χρονη νύφη του, Κέιτ.
Βασιλιάς Κάρολος Γ'
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίχως προβλήματα αναρρώνει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ μετά την υποβολή του, νωρίτερα σήμερα, σε προγραμματισμένη επέμβαση κατά της υπερπλασίας του προστάτη σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου.

Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου αναρρώνει στο ίδιο νοσοκομείο, όπου εισήχθη πριν μέρες και η 42χρονη νύφη του, Κέιτ, η οποία αναρρώνει από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά στην οποία υποβλήθηκε στις 16 Ιανουαρίου.

Η κρατική Αρχή Εθνικής Υγείας (National Health Service- NHS) ανέφερε πως καταγράφηκε αύξηση 1.000% των επισκέψεων στην ιστοσελίδα της, όπου δίνονται συμβουλές για την υπερπλασία του προστάτη αφότου αποκαλύφθηκε η διάγνωση του Καρόλου.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) είναι η συχνότερη καλοήθης νεοπλασία στους άνδρες, απασχολώντας 1 στους 2 άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών. Τα συμπτώματα της νόσου χειροτερεύουν με την αύξηση της ηλικίας, καταλήγοντας να απασχολούν περίπου το 80% των ανδρών ηλικίας 60-80 ετών.

Τι είναι η υπερπλασία του προστάτη

Η διόγκωση του προστάτη πιέζει την ουρήθρα και παρεμποδίζει την ούρηση. Με αυτόν τον τρόπο, η ουροδόχος κύστη επιβαρύνεται, καθώς καταβάλλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για την αποβολή των ούρων. Συνεπώς, η κύστη ερεθίζεται και αυξάνεται η ανάγκη για ούρηση ακόμα και με μικρή ποσότητα ούρων. Η συγκεκριμένη στένωση της ουρήθρας αλλά και η κένωση της κύστης προκαλούν διάφορα προβλήματα που συνδέονται με την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη έχει ως αποτέλεσμα την συμπίεση της ουρήθρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην ούρηση. Η κατάσταση δεν σχετίζεται και δεν συνεπάγεται την εμφάνιση καρκίνου στον προστάτη.

Σημαντική αιτία εμφάνισης της υπερπλασίας του προστάτη είναι η αυξημένη τεστοστερόνη. Συνήθως, οι άνδρες με αυξημένη τεστοστερόνη παρουσιάζουν συμπτώματα αυτής της πάθησης. Αυτό συμβαίνει καθώς η αύξηση του όγκου αυτού του αδένα οφείλεται στην τεστοστερόνη. Επιπρόσθετα, άνδρες με παχυσαρκία ή εκείνοι που κάνουν καθιστική ζωή παρουσιάζουν συχνότερα υπερπλασία.

Το μεταβολικό σύνδρομο, τα  προβλήματα στύσης και η κληρονομική προδιάθεση συνιστούν σημαντικές αιτίες εμφάνισης καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα