ΑΘΗΝΑ
17:27
|
17.05.2024
Ακολουθεί τη Δευτέρα η ακροαματική διαδικασία για την έφεση που έχει ασκηθεί σχετικά με το αίτημα του Μπελέρη για ειδική άδεια ώστε να ορκιστεί δήμαρχος…
Φρέντι Μπελέρης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αλβανική δικαιοσύνη ούτε αυτή τη φορά «πρωτοτύπησε» έναντι του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη καθώς το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε (το 12ο ) αίτημά του για την αλλαγή του μέτρου προφυλάκισης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μπελέρης υποστήριξε ότι δεν συντρέχουν λόγοι κράτησης του στη φυλακή, αφού δεν εγκυμονεί κίνδυνος αλλοίωσης των στοιχείων τώρα που οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί.

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, η έδρα απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Μπελέρη για αντικατάσταση της δικαστού διότι είχε εμπλακεί στο παρελθόν στην υπόθεση με αποφάσεις εις βάρος του δημάρχου Χιμάρας.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της ελληνικής μειονότητας στη νότια Αλβανία, himara.gr την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, αναμένεται να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία για την έφεση που έχει ασκηθεί σχετικά με το αίτημα του Μπελέρη για ειδική άδεια ώστε να ορκιστεί δήμαρχος Χιμάρας. Πρωτόδικα μονομελές (και όχι τριμελές όπως έπρεπε) αλβανικό δικαστήριο το είχε απορρίψει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλόκο της Ε.Ε. σε άλλα τέσσερα ΜΜΕ για «φιλορωσική προπαγάνδα»

Ρωσία: Δεν επιδιώκουμε την κατάληψη του Χάρκοβου

Πούτιν: Η ουκρανική δικαιοσύνη να ελέγξει τη νομιμότητα Ζελένσκι

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα