ΑΘΗΝΑ
18:55
|
27.04.2024
Δύο σκίτσα του Παλαιστίνιου Mohammad Sabaaneh για τη σημερινή απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου του ΟΗΕ για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
Του Mohammad Sabaaneh
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα Παρασκευή 26/1 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα εκδώσει την απόφασή του σχετικά με τα επείγοντα μέτρα που ζητά η Νότια Αφρική, η οποία κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Το σώμα των 17 δικαστών θα ανακοινώσει την απόφασή του, στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Το Διεθνές Δικαστήριο δεν θα αποφανθεί σχετικά με το κεντρικό ερώτημα, εάν δηλαδή το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. Θα ασχοληθεί με πιθανά έκτακτα μέτρα, ήτοι ένα είδος περιοριστικής εντολής, που εκδίδεται για να αποτραπεί το ενδεχόμενο μια αντιπαράθεση να επιδεινωθεί, ενώ το δικαστήριο εξετάζει πλήρως την υπόθεση, κάτι που διαρκεί συνήθως χρόνια. Οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι νομικά δεσμευτικές και δεν εφεσιβάλλονται, όμως το δικαστήριο δεν μπορεί να τις επιβάλλει.

Τα σκίτσα για τη κρίσιμη απόφαση, μία πριν από τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, είναι του Παλαιστίνιου Mohammad Sabaaneh.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα