ΑΘΗΝΑ
10:11
|
28.04.2024
Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε τη συντριβή του αεροσκάφους «έγκλημα»  που έγινε είτε από αμέλεια είτε επίτηδες.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου και συνετρίβη την Τετάρτη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, είτε σκοπίμως, είτε κατά λάθος, δήλωσε απόψε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος Πούτιν οι Ουκρανοί γνώριζαν ότι στο συγκεκριμένο αεροσκάφος τύπου IL-76, που συνετρίβη στο Μπελγκορόντ, επέβαιναν Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου καθώς οι υπηρεσίες πληροφοριών του ουκρανικού στρατού «γνώριζαν ότι μεταφέραμε 65 στρατιώτες στο αεροσκάφος…το κατέρριψαν, κατά λάθος ή επίτηδες, αλλά αυτοί το έκαναν».

Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε τη συντριβή του αεροσκάφους «έγκλημα»  που έγινε είτε από αμέλεια είτε επίτηδες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε να καταρριφθεί από ρωσικά «φίλια πυρά» επειδή τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας διαθέτουν δικλείδες ασφαλείας που τα εμποδίσουν να επιτίθενται σε δικά τους αεροπλάνα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας των ρωσικών αρχών θα δημοσιευθούν μέσα σε δύο με τρεις ημέρες, επισημαίνοντας πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πύραυλοι που κατέρριψαν το αεροσκάφος ήταν αμερικανικοί ή γαλλικοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα