ΑΘΗΝΑ
12:18
|
01.05.2024
Οι Γάλλοι αγρότες υποστηρίζουν ότι τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν επαρκούσαν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους για καλύτερες συνθήκες αμοιβής και διαβίωσης.
Γάλλοι αγρότες χρησιμοποιούν τα τρακτέρ τους κατά τη διάρκεια μιας αργής επιχείρησης κοντά στο αεροδρόμιο Roissy Charles-de-Gaulle καθώς διαμαρτύρονται για τις πιέσεις τιμών, τους φόρους και την πράσινη ρύθμιση, τα παράπονα που μοιράζονται οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη, στο Compans, κοντά στο Παρίσι, Γαλλία, 27 Ιανουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Γάλλοι αγρότες συνέχισαν μια σειρά από πανεθνικές διαδηλώσεις το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καταστολή των διαδηλώσεων δεν επαρκούσαν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους για καλύτερες συνθήκες αμοιβής και διαβίωσης.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ απέσυρε τα σχέδια για σταδιακή μείωση των κρατικών επιδοτήσεων στο γεωργικό ντίζελ και ανακοίνωσε άλλα μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των οικονομικών και διοικητικών πιέσεων που αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότες.

Η FNSEA, η μεγαλύτερη αγροτική ένωση της Γαλλίας, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις διαμαρτυρίες της και πολλοί αγρότες παρέμειναν στα οδοφράγματα που είχαν στηθεί από αυτοκινητόδρομους και μεγάλους δρόμους το Σάββατο.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ατάλ δεν είναι αρκετά, δεν θα βοηθήσουν τις ταμειακές ροές μας», δήλωσε στο BFM TV η αγρότης Νατάσα Γκιλμέτ.

Άλλοι έμειναν πιστοί στην απειλή τους να στήσουν οδοφράγματα γύρω από το Παρίσι.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν επίσης μια σιωπηλή πορεία στη βόρεια γαλλική πόλη Beauvais για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγρότες που πέθαναν τα τελευταία χρόνια, με ορισμένους να αυτοκτόνησαν λόγω του άγχους των συνθηκών εργασίας τους.

Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γεωργικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι διαμαρτυρίες των Γάλλων αγροτών ακολουθούν παρόμοιες ενέργειες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Πολωνία, με πολλούς διαδηλωτές να λένε ότι πλήττονται από την παγκοσμιοποίηση και τον ξένο ανταγωνισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα